30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Banky, Hypotéky

Druhy hypoték

V současné době nabízí hypotéky, neboli hypoteční úvěry, mnoho bank v České republice. Některé jsou specializované, jiné zprostředkovávají také jiné služby, než pouze hypotéky. Hypotéky můžeme rozdělit do mnoha skupin a podskupin, dle mnoho měřítek a parametrů. Hypotéky můžete použít na nemovité věci, ale také na věci movité. Z tohoto důvodu můžeme hypotéku rozdělit do dvou kategorií, dle účelu využití úvěru:

A: Účelový

B: Neúčelový

Neúčelový hypoteční úvěr není omezen. To znamená, že klient může své peníze použít jakkoliv. Spotřebovat je tak může i na věci movité, jako jsou například automobil, cestu kolem světa nebo například studium dětí v zahraničí. Liší se však od účelových úvěrů nejen omezením, ale také výškou úroků. U účelových hypotečních úvěrů, kdy zná banka přesný objekt, tedy nemovitost, která je úvěrem financována, je dána nižší úroková sazba a tím pádem je úvěr mnohem výhodnější. Neúčelové hypotéce se také jinak přezdívá Americká hypotéka.

Hypoték je dále mnoho druhů. Další kategorií hypotečního úvěru je:

Hypotéka bez dokládání příjmů: V tomto případě je banka ochotna klientovi půjčit maximálně 50% až 60% z celkové ceny nemovitosti.

Kombinovaná hypotéka: Jedná se o hypotéku, která je kombinovaná s investičním životním pojištěním. To znamená, že klient splácí hypoteční bance pouze úroky a zbytek splátky investuje do produktu IŽP, tedy investičního životního pojištění.

Dalším rozdělením hypotečního úvěru je:

Předhypoteční úvěr: Jedná se o typ spotřebitelského úvěru, který slouží pro financování investic do nemovitostí. Je poskytován s následným hypotečním úvěrem. Tento typ úvěru prakticky napomáhá lidem, kteří stojí o hypoteční úvěr, ale na přechodnou dobu nemají k dispozici takovou nemovitost, která by zajistila jejich hypoteční úvěr. Je tak velice výhodná a oblíbená mezi klienty.

Hypotéka s neúčelovou částí: Jedná se o hypotéku, kterou lze použít nejen na investice do nemovitosti, tedy tu účelovou část. Neúčelová část dovoluje klientovi, aby použil peníze na jiné produkty, které banka nesleduje, ale které jsou spojeny s nemovitostí. S její pomocí si tak můžete Vaši nemovitost vybavit nábytkem nebo si zařídit osvětlení a podobně.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.