30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Banky, Hypotéky, Půjčky

Oddlužení

Oddlužení je v současné době téměř fenomén. Skoro celý svět je zadlužený a lidé si půjčují peníze na jakoukoli běžnou životní situaci. Není se, ale čemu divit. Dnes nabízí své služby nespočetně mnoho institucí. Ať už se jedná o instituce bankovní nebo nebankovní.

Nabídky těchto institucí máte na každém rohu. Můžete tak vybírat z mnoha různých služeb a využít tak půjčku do 24 hodin, SMS půjčku, online půjčku atd. U bankovních institucí jsou to většinou hypotéky, úvěry, leasingy a další půjčky, které pak už klienti nemohou splácet. Právě proto je oddlužení téměř trendem moderní společnosti.

Termín oddlužení, nazývaný jinak osobní bankrot, je vlastně takovým řešením úpadku, kdy jsou klientovi sjednoceny dluhy. Oddlužení mohou využít osoby, které dluhy prodělali na základě osobního života. Nesmí se tak jednat o podnikatele a osobní bankrot z důvodu dluhů na firmě. Samozřejmě i podnikatel je fyzická osoba, proto oddlužení může využít, pouze ale v případě, že se jedná o dluhy z běžného života.

Oddlužení tedy slouží osobám, které se dostaly do naprosto kritické životní situace. Oddlužení má dvě různé varianty. Jednou z variant je uzavření splátkového kalendáře. Pokud se rozhodnete pro tento typ oddlužení, musíme zaplatit za určitou dobu určité procento z půjčky. Tyto hodnoty si smluvíte s poskytovatelem těchto služeb. Například tak budete muset splatit 30% dlužené částky za 5 let. Tento způsob je mnohem oblíbenější a dovoluje dlužníkovy žít podobný život, jako byl zvyklý doteď. Nevýhodou této zásady je fakt, že věřitel musí schválit, že s Vámi přistoupí na splátkový kalendář. Ve většině případů se tak děje. Druhý způsob oddlužení je prodej majetku dlužníka.

Pokud se rozhodnete využít oddlužení, můžete přijít až o 70 % celkového dluhu. Pokud splátkový kalendář splníte, tedy pokud zaplatíte 30% celkové sumy za určitou dobu, v našem případě za 5 let, soud může rozhodnout o odpuštění dluhu. Pokud se tak stane, může Vám být 70 % dluhu prostě jen tak odpuštěno.

Oddlužení zajistí, že Vaše dluhy projdou delší dobou splatnosti. Oddlužení je v mnoha případech krajní a nouzové řešení.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.