30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Banky, Spoření, Účty

Spoření

Spoření je dnes záležitostí téměř každého občana České republiky. Je mnoho druhů spoření a každé z těchto spoření má odlišné výhody a nevýhody. V dřívější době byli nejoblíbenějším produktem pro spoření vkladní knížky. V současnosti se stávají nejoblíbenějším produktem spoření spořící účty, které zvýhodňují peníze klientům a které doslova oživují spoření termínovanými vklady. Spoření tedy můžeme rozdělit do několika kategorií. Spořící účty, stavební spoření, termínované vklady, vkladní knížky, penzijní připojištění a družstevní záložny.

Pokud chcete své peníze zhodnotit a chcete k nim mít stálý přístup a volně s nimi disponovat, hodí se nejvíce spořící účty. Ty jsou výhodnější než účty běžné díky velice nízkým poplatkům. Tento typ spoření nabízí mnoho tuzemských bank a družstevních záložen. Různé banky nabízí různé podmínky ke spořícím účtům. Některé spořící účty mají jedinou, tedy stejnou úrokovou sazbu, jiné spořící účty se v tomto liší. Jsou totiž úročeny pásmově, to znamená, že pro různé částky jsou stanoveny různé úrokové sazby.

V případě, že své peníze chcete uložit a plánujete s těmito penězi disponovat až v budoucnu, nejvíce se Vám hodí stavební spoření. Jedná se o jeden z nejdostupnějších úvěru na bytové potřeby. Do stavebního spoření bychom mohli zařadit dvé pomyslné fáze. Jedná se o fázi spoření a dále o nárok na úvěr. Vaše peníze jsou ve stavebním spoření 6 let vázány a poté můžete svoje stavební spoření ukončit.

Mezi velice oblíbené druhy spoření patří vkladní knížky. V dnešní době je velice rádi a často využívají především důchodci. Existují dva typy vkladní knížky. Vkladní knížky na jméno a vkladní knížky na doručitele. Vkladní knížky pro doručitele jsou ale v dnešní době zakázány z důvodu praní špinavých peněz. Vkladní knížky mohou být také zajištěny heslem. Tento typ spoření ale může být mnohdy méně výhodný, než účty spořící nebo účty termínované.

V dnešní době začíná stále více bank nabízet . Slouží v případě, že nechcete své peníze využít hned. Termínované vklady tak v některých případech nabízejí větší zhodnocení, než běžné účty nebo účty spořící. Na těchto termínovaných vkladech jsou ale peníze vázány a ukládány dlouhodobě. Pokud se rozhodnete své peníze vybrat dříve, platíte sankční poplatky. Klient tak přijde o část zhodnocení.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.