30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Důchod, Půjčky

Půjčky pro důchodce

V dnešní finančně náročné době existují lidé, kteří si jen těžko dovedou představit svůj život bez finanční pomoci. Ještě aby ne. Platy neustále klesají a nároky jsou stále vyšší a vyšší. Tyto problémy se týkají každé skupiny lidí. Mezi ně patří jak ženy na mateřské dovolené, nezaměstnaní, tak i důchodci.

Spojeny jsou faktem, že jejich měsíční příjem není obzvlášť vysoký. Problém je takový, že banky takovýmto skupinám většinou půjčovat nechtějí. Jejich podmínky pro schválení půjček jsou tak přísné, že když prostě máte měsíční příjem nízký, bude Vám půjčka jednoduše zamítnuta. Trochu paradox, když půjčit potřebují ti, kteří peníze potřebují. Naštěstí existují ještě nebankovní společnosti, které tuto skupinu neopomíjejí.

Pro nebankovní společnosti jsou půjčky pro důchodce velmi výhodné, jelikož standardní banky tento produkt nenabízejí, nebankovní sféra tak zaplní prázdné místo. Otázkou tedy je, kde a jak zřídit půjčku pro důchodce. Abychom nedělali z brouka velblouda, nic na tom není. Jak jich bylo výše řečeno, lepší bude v tomto případě žádat o půjčky u nebankovních společností. Zažádat o ni můžete u běžné banky, ale většinou odejdete bez svého cíle.

U nebankovních společností se pak nejedná o půjčku pro důchodce, ale o tzv. půjčku bez potvrzení příjmů, která je tedy vhodná nejen pro nezaměstnané, ale i pro ženy na mateřské dovolené anebo právě pro důchodce. Taková půjčka je srovnatelná s ostatními půjčkami. Musíte tedy počítat s pravidelným splácením a úrokem, který si tato skupina bank naúčtuje. Nevýhoda je ta, že úroky u nebankovních společností bývají většinou vyšší než u běžných bank, jelikož se zde objevuje mnohonásobně vyšší riziko nesplácení.

Myslete však na to, že pokud si o půjčku chcete zažádat, musíte být schopni ji splácet. I mnoho důvěřivých důchodců se bohužel dostalo do problémů s nesplácením. Stačí se jen dobře informovat a pečlivě si vše promyslet, než budete jednat.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.