30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Garáž – investice podnikavých studentů

Přes léto jsem s kamarádem místo poflakování nastoupil na brigádu. Makali jsme oba a těšili se že si za penízky užijeme báječnou dovolenou. Vydělali jsme krásných 29 000kč. Jenže když jsem se k němu šel stavit, praštila mě do očí veliká cedule. Garáž na prodej a tak jsem se podíval blíže. Byla tam napsaná cena 45 000 Kč. Pronajímat garáž, to by byla perfektní příležitost. Zrovna jsem věděl o někom komu by se dal tento pronájem minimálně na rok nabídnout.

garazU Petra jsem se o nabídce zmínil, přestože by to znamenalo že se nikam nepojede. Petr byl nadšený a tak jsme se majiteli ozvali a nabídli mu za garáž částku 40 000 Kč. Majitel si nechal čas na rozmyšlenou, a my čas na to zařídit si půjčku zbývajících 11 000 Kč, což nebyl problém. Ještě ten večer mi majitel zavolal a hned druhý den jsme šli půjčku vyřídit.

V Bance na nás byli milí a půjčku nám schválili. Museli jsme si garáž pojistit a také jí ručit, ale na to jsme nemysleli a těšil jsem se, že první naše investiční příležitost se blíží ke zdárnému konci. Garáž byla za pár dní naše. Složili jsme zálohu a zbytek peněz doplatili z půjčky.

Ted už zbývalo jediné  – ozvat se mému strýčkovi a garáž mu pronajmout. Strýček byl rád, nabídl nám 1000 Kč měsíčně a sepsal s námi smlouvu na 2 roky. Čas utíkal, za rok byla půjčka splacená a pak už jsme na investici jenom vydělávali. Nebyla to naše poslední investice, občas jsme si museli dopomoci půjčkou z banky, kde už jsme byli solventními klienty a měli na půjčky zvýhodněný podnikatelský úrok.

Neříkám, že to byla dokonalá investice, ale jsem rád, že jsem začal. Jednak jsme garáž získali za super cenu a v čase se nám zhodnocovala, takže jsme kdykoliv mohli prodat dráže a potom jsem neutratil vydělané peníze za blbosti, ale nechal je dále množit. Rychleji než v bance.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.