30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Jak ustát půjčku

pujckaCelosvětové uvolnění finančního a realitního trhu spustilo před několika lety finanční krizi, na kterou teď doplácí celá řada evropských států. I když by se mohlo zdát, že si Česká republika nevede v otázkách zadluženosti dobře, opak je pravdou. Soukromý dluh naší země, tedy peníze, které si půjčili občané, je třetí nejnižší ze všech zemí EU. Přesto by se vám mohlo hodit pár tipů, které vám zaručí, že svou půjčku splatíte bezbolestně.

Dvakrát měřte, než si půjčíte

Bankovních i nebankovních institucí nabízejících výhodné i méně výhodné půjčky už je na našem trhu nepřeberné množství. Vybírejte vždy mezi bankami a volte takové produkty, které umožní čerpat půjčku bez poplatku, případně je možné ji splatit předčasně bez jakýchkoliv sankcí. Některé banky dokonce nabízejí produkt nazvaný rychlá půjčka umožňující čerpat úvěry už za pár desítek hodin.

Komunikujte

V případě dlouhodobých půjček se může stát, že se ocitnete v situaci, kdy svou půjčku nejste schopni splácet. Pokud jste až do této chvíle patřili mezi spolehlivé dlužníky, je velmi pravděpodobné, že vám banka vyjde vstříc a buď upraví po dohodě výši splátek, případně je na čas přeruší. Důležité ale je, abyste se zachovali seriózně a s bankou o svých problémech komunikovali. Ve chvíli, kdy nezaplatíte první splátku, bude už na vysvětlování a pokus o domluvu pozdě.

Zkonsolidujte půjčku

I když se jedná o na první pohled složitý terminus technicus, je to velmi jednoduchá a hlavně přínosná služba především větších bank. Využijete ji v okamžiku, kdy máte několik úvěrů a jejich splácení vám začíná pomalu přerůstat přes hlavu. Vezměte všechny své úvěrové smlouvy a přineste je do vybrané banky. Ta všechny půjčky slouží do jedné, upraví podle vašeho přání dobu splatnosti a výši splátek. Ve výsledku zaplatíte často méně peněz, s jednou měsíční splátkou a stejnou dobou splatnosti. Nechte si udělat nabídky od víc bank a porovnejte je. Některé dokonce vytvoří konkurenční výhodnou nabídku.

Půjčky na dovolenou neberte

Dostupnost úvěrových produktů způsobila, že si spousta lidí bere půjčku i na dovolenou nebo vánoční dárky. Vždy zhodnoťte, nakolik je pro vás úvěr nezbytný a zda budete mít peníze na to, abyste jej zaplatili. Předem si také spočítejte, jak vysoká bude konečná suma, kterou za svůj úvěr zaplatíte. Možná byste se divili, jak bude najednou výhodná dovolená drahá.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.