30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Pozor na lichvu

Těžké životní situace přicházejí v dnešní době čím dál tím častěji. Na denním pořádku jsou však finanční problémy. Potřebujete nutně peníze, ale banka Vám nechce nebo nemůže půjčit.

Většinou se tak stane, pokud nemáte trvalý příjem nebo ho máte příliš nízký. Tím jsou myšleny třeba ženy na mateřské dovolené, nezaměstnaní či důchodci. Naštěstí zde pro tyto lidi fungují nebankovní společností, které je neopomíjejí. Ale! Jsou také tací lidé, kteří půjčují ve svůj prospěch. Půjčka se pak stává pro Vás velmi nevýhodnou.

Typickým případem jsou půjčky od lichváře. Klasická podvodná půjčka, kterou se snaží poskytovatel peněz znevýhodnit dlužníka. Nastavuje podmínky smlouvy tak, aby byly pro žadatele velmi přísné. Takový člověk často na tyto stanovené podmínky přistoupí, jelikož akutně potřebuje peníze, s kterými vyřeší svou finanční situaci. Právě v těchto místech nacházejí půjčky od lichváře největší uplatnění.

Banky nechtějí půjčit, a tak se obrací na nepříliš důvěryhodné osoby. Ty pak nepříjemné situace žadatele bezezbytku využijí. Nevíte, jak se proti lichvě bránit? Stačí jen rozmýšlet. Půjčky od lichváře nejsou v zákoně stanoveny, avšak každý rozumný člověk tuto podvodnou půjčku snadno identifikuje. Takovéto půjčky bývají často předražené a jakýkoliv prohřešek vůči smlouvě je tvrdě sankcionován. Půjčky od lichváře obnášejí velmi vysoké úroky. Jsou někdy o desítky až stovky procent vyšší, než u podobných smluv.

Dlužník se pak opozdí s jedinou splátkou a může přijít úplně o všechno. Vyhýbejte se proto těmto půjčkám velikým obloukem! Stali byste se pak obětí nekalých praktik. Půjčku od lichváře rozpoznáte bez potíží. Samozřejmě se tyto půjčky liší, avšak celou řadu aspektů mívají společnou. Nejdůležitější je, přečíst si důkladně a v klidu smlouvu společně s obchodními a smluvními podmínkami. Nepřeskakujte obzvlášť pasáže psané drobným písmem, kde jsou skryty největší problémy půjček a kámen úrazu. Půjčku od lichváře poznáte podle tvrdých sankcí, nevýhodných úroků a jednostranně nevýhodné smlouvy.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.