30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Spoření

Stavební spoření pro každého

stavební spořeníNedostatek finančních prostředků trápí většinu z nás. Nejsme rozhodně sami. Finance řeší i mnozí lidé z vyspělejších zemí, a jelikož nikdo nemá jistou budoucnost, měly bychom myslet na budoucnost. A jak se v budoucnu pojistit, než spořit?

Stavební spoření. Kdo by o tomto finančním produktu neslyšel. Jedná se pravděpodobně asi o nejrozšířenější spoření, které bychom v tuzemsku našli. Každý druhý člověk jej podle statistik má. A statistiky nám ukazují, že ve stavebním spoření máme uloženo více než 500 miliard korun. A to je rozhodně solidní částka.

Každý rok se o stavebním spoření vedou debaty. Že se bude měnit, že bude stále méně výhodné, nebo že by se mělo rušit. Proč? Především jde o to, že náš stát již nechce poskytovat státní příspěvky a tím tak i oslabit tento produkt. Určitě stojí se zamyslet nad tím, zda se ještě teď nevyplatí si jej sjednat.

K čemu lze stavební spoření využít

Stavební spoření je svým charakterem spoření na stavební úpravy a je vhodné na využití v rekonstrukcích nebo renovacích. Ovšem ukazuje se to, že stavební spoření lidé využívají i jako jistotu finanční rezervy a díky zvýhodněným podmínkám jej využívají jako spoření pro potomky. I takové řešení stavební spoření nabízí a může být dobrou volbou.

Je třeba určitě zmínit i úvěr ze stavebního spoření, který je oproti jiným spořicím účtům na mnohem vyšší úrovni a klient z tohoto faktu může velmi dobře profitovat. Právě díky výše zmíněným výhodám je stavební spoření mezi lidmi tak výhodné.

Nerozmýšlejte se dlouho

Podmínky stavebního spoření se mohou změnit, proto je určitě výhodné si jej pořídit v co nejkratší době. I přes to, že se státní příspěvek není již tak vysoký, lze si sjednat velmi zajímavé podmínky, které spořitelny nabízejí. Výhodný úvěr na koupi nemovitosti, modernizaci nebo rekonstrukci může být zajímavou nadstavbou.

Konkurence spořitelen nabízí občas rozdílné podmínky a přehánějí se ve výhodnosti pro své klienty. Tedy právě z toho konečný klient může vytěžit a vybrat si tak produkt podle svých představ.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.