30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Účty

Bankovní účty

bankovni-ucetKdo si v dnešní době dokáže představit hospodařit s penězi bez banky? Nemusíme si velké částky schovávat do truhel nebo pod matraci jako naše babičky. O naše peníze je u poctivých společností dobře postaráno a my s nimi můžeme jakkoliv manipulovat. Převádět, ukládat nebo vybírat. To vše díky úspěšně fungujícím bankovním účtům.

Jak se dělí účty

Takovým nejvíce používaným účtem v bankách se stal běžný účet. Je základním produktem každé banky nebo družstevní záložky. Slouží jako nástroj k zajištění hotovostního a bezhotovostního platebního styku. Na běžný účet navazuje spousta dalších bankovních produktů jako je třeba platební karta, šeky nebo úvěry. Pokud na svůj účet budete vkládat, vše je ze zákona pojištěno. Ušetří Vám to spoustu času i dalších nákladů.

Bezpečné a rychlé uložení dočasně přebytečných financí Vám umožní spořící účet. Kvalitu spořicího účtu poznáte podle rozumného úročení a rychlé dostupnosti k uloženým penězům. Dále existuje studentský účet, který slouží mladým lidem. Nabízí mladší generaci stejné bankovní služby jako účet běžný. Výjimkou je podstatně lepší cena nebo bývá provozován naprosto zadarmo.

Nastartovat podnikání pomáhá podnikatelský účet. Není nezbytný k podnikání, ale ušetří Vám spoustu času a navazuje na další finanční produkty. Dalším výhodným účtem je inteligentní účet. Automaticky převádí finanční prostředky podle nastavených kritérií. V cizí měně je veden tzv. devizový účet. Využívá se často pro přeshraniční transakce např. Pro příjmy ze zahraničí. Termínovaný vklad slouží k uložení volných finančních prostředků s vyšším úročením. Na úvěrovém účtu eviduje banka stav poskytnutého úvěru.

Účty a služby k nim

K bankovním účtům se vztahují také různé služby. Například si můžete zavést kontokorent, přímé nebo internetové bankovnictví, bankovní či cestovní šeky. K vlastním nebo půjčeným finančním prostředkům se dostanete kdykoliv platební kartou. Ta může být vydaná k bankovnímu účtu, úvěrovému účtu nebo fungovat jako karta předplacená. Účty nabízí spoustu možností. V dnešní době je vše běžnou věcí a využívá těchto služeb víc a víc lidí.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.