30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Spoření, Účty

Druhy spořících účtů

sporeniCo to vlastně spořící účet je? Spořící účet Vám poskytne dnes už téměř jakákoli banka. Spořící účet se od běžného účtu liší především výší úroku. ta je u účtu spořících menší a Vaše peníze nejsou příliš znehodnocavány. U některých bank je úrok spořících účtu nulový. Spořící účet Vám slouží především tehdy, chcete-li uložit větší částku a nechcete, aby Vám bylo strháváno mnoho peněz v měsíčních periodách a Vy jste tak přicházeli o své peníze. Spořící účet většinou klient spravuje přes internetové bankovnictví, které je v současné době velice rozvinuté a oblíbené.

Každá banka v České republice je jiná, každá nabízí jiné podmínky a jiné výhody a my si pak libovolně vybíráme, jaké výhody jsou zrovna pro nás nejlepší. Tak je to i u účtů spořících. Pokud si chcete založit spořící účet u některé z bank, nejdříve musíte znát podmínky jeho založení. Každá banka si totiž klade jiné. U některé banky můžete založit spořícíc účet pouze pod podmínkou, že spravujete běžný účet u dané banky. Jiné banky tyto výsady nemají a můžete si tak založit spořící účet libovolně.

Spořící účty bychom mohli rozdělit do dvou kategorií. Jedná se o:

  1. Spořící účet s výpovědní lhůtou
  2. Spořící účet bez výpovědní lhůty

Spořící účet s výpovědní lhůtou

Je to účet, jehož výpovědní lhůta mývá délku od několika dní nebo týdnů, až po jeden rok. To znamená, že na své peníze můžete „sáhnout“ až po době, kterou máte s bankou smluvenou. Samozřejmě platí pravidlo, čím více peněz a delší výpovědní lhůta, tím větší zvýhodnění Vašich peněz. Pokud si tak klient bude chtít vybrat své peníze ještě před dobou výpovědní lhůty, je povinnen zaplatit nemalé sakční poplatky.

Spořící účet bez výpovědní lhůty

– se od první kategorie liší. U tohoto typu totiž může klient vybírat své peníze bez ohledu na čas. Může vybrat své naspořené finance okamžitě a neplatí žádné sankční poplatky.

Spořící účty jsou v dnešní době velice oblíbené. Na rozdíl od běžných účtů zvýhodňují Vaše peníze a banka Vám nárokuje znčně menší úroky.

2 Comments

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.