30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Vyplatí se investovat do zlata?

Autor obrázku: John Louis

Drobní i větší investoři hledají nové možnosti, kam vložit své úspory tak, aby došlo k jejich zhodnocení, nebo si alespoň zajistili, že vlivem inflace či jiných faktorů nedojde k znehodnocení finančních prostředků. Velmi dobrým řešením je z tohoto pohledu investice do zlata. Investiční zlato, ať už ve formě zlatých slitků nebo mincí, je pro investory výhodné hned z několika důvodů.

Uchovatel hodnoty peněz

V první řadě slouží investiční zlato k uchování hodnoty peněz. Zatímco papírové peníze, které máte uloženy v bance, jsou postupem času znehodnocovány tím, jak dochází k inflaci, u zlata toto nehrozí. Jednoduše se dá říci, že ať už je ekonomika v jakémkoliv stavu, za investiční zlato dostanete vždy přibližně stejnou sumu (respektive hodnotu).

Investiční zlato nepodléhá DPH

Kromě funkce uchovatele hodnoty jsou však zlaté slitky a mince výhodné i v tom, že jste jako investoři při jejich nákupu osvobozeni od daně. Osvobození od daně je v tomto případě dáno ze zákona. Ten ostatně přímo definuje, co lze považovat za investiční zlato.

I investiční zlato může zhodnotit vaše peníze

Vyplatí se tedy investovat v dnešní době do zlata? Určitě ano. Stačí si jen uvědomit, že cena zlata šla v posledních letech výrazně vzhůru. Investice je tak i docela výhodná z hlediska zhodnocení peněz, což ale v případě zlata není zpravidla prvotním účelem. Zlato je výhodné především díky své stabilní hodnotě, v případě snahy o co největší zisk se dají najít mnohé jiné investiční příležitosti.

Snadný nákup investičního zlata

Investiční zlato se vyplatí také z toho důvodu, že je velmi snadno dostupné. V současné době existují specializované kamenné a hlavně i internetové obchody, kde je pořízení této investiční komodity velmi snadné, pohodlné a rychlé. Totéž pak platí i pro případný prodej investičního zlata. Vždy je však dobré sledovat vývoj ceny zlata před tím, než se rozhodnete k jeho nákupu či prodeji.

One Comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.