30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Chytré způsoby, jak ušetřit peníze – 1. díl

Rozpočet, rozpočet, rozpočet!

bankovni-ucetÚspora peněz vyžaduje pouze několik věcí: společný smysl, pozorování a sebeovládání. Není to vždycky legrace – zejména v naší spotřebitelské řízené společnosti – je to však moudré. Takže s trochou výzkumu a nějaké dobré staromódní myšlení, představujeme tak několik způsobů, jak dostat výdaje zpět na trať a spořící účty v jedné rovině s kapitálem.

Nejviditelnější a možná nejbolestivější způsob, jak ušetřit peníze, je vytvořit rozpočet a držet se ho! Tím, že jste nuceni zhodnotit, jak budete utrácet své peníze a za co je utratíte. Veďte si deník o utracených částkách. (Potřebujete nové boty každá týden?)

Nechte kreditní kartu doma

Rozhodněte se, kolik peněz si z výplaty vyhradíte na osobní potřeby a vyberte si je z kreditní karty, když jdete ven.

Vypnout světla, když odejdete z domu

Je pravda, že se z vás přes noc milionář nestane, ale ušetřit energii, je vždy dobrá věc. Držte se osvědčených postupů a navštivte energetické společnosti.

Zabalte si oběd

Věřte tomu nebo ne, pytlíky od svačin vám mohou ušetřit více než několik tisíc ročně. Podívejte se na tuto ohromující úsporu. Myslete dvakrát a vyzkoušejte si to.

Použijte studenou vodu na mytí prádla

Další téma, na které by se dalo napsat diplomová práce, ale budeme se držet jednoduchých rad: Mytí prádla v horké vodě stojí 0,68 dolarů v přepočtu, zatímco za mytí ve studené vodě jsou náklady jenom 0,04 dolary v přepočtu. Pokud budete prát dvakrát týdně, ve studené vodě, za rok ušetříte v přepočtu více než 60 dolarů.

Přeskočte balenou vodu

Myslíte si, že je chytré utrácet peníze za balenou vodu? Ne, není! Spojené státy utratí 1500000000 dolarů za balenou vodu každý rok a průměrný člověk zkonzumuje 167 lahví za rok. Je to docela rychlý způsob, k dehydrataci vašeho bankovního účtu.

Sušení oblečení

Samozřejmě, že množství peněz ušetřeného za rok závisí na tom, kolik prádla budete sušit. Můžete ušetřit v přepočtu až 130 dolarů ročně tím, že pověsíte své oblečení místo sušičky.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.