30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Jak bezpečně nakupovat na internetu

Také jste se rozhodli, že se letos nebudete mačkat v přeplněných obchodních domech, ale raději dárky pod stromeček nakoupíte přes internet? Zdá se vám tento způsob nákupu pohodlnější? Pohodlnější tedy určitě je, ale měli byste si dávat pozor na to, jak moc bezpečný internetový nákup je. Některé e-shopy z vás totiž vylákají pouze peníze, zboží se od nich už pak ale nikdy nedočkáte. Netvrdím, že to je každý internetový obchod, ale určitě to, že obchod okrade zákazníka o peníze, nebývá bohužel výjimkou.

Na co si dát při nakupování přes internet pozor?

Ještě než uskutečníte nákup, prověřte si daný internetový obchod. Podívejte se na to, zda jsou údaje o obchodu kompletní, zda tam nechybí adresa, telefon, jméno provozovatele a další velice důležité věci. Také si dobře pročtěte, jaké jsou podmínky prodeje a jaké jsou reklamační podmínky. Dobré informace získáte na certifikovany-obchod.cz. Určitě se nemusíte bát nakupovat v obchodech, které jsou označeny jako „prověřeno zákazníky“. Tyto obchody najdete především na stránkách heureka.cz. Pokud to je možné, pročtěte si recenze na daný obchod a to od lidí, kteří zde uskutečnili nákup. Na internetu není těžké tyto recenze získat. Vybírejte obchody, které znáte a jejichž názvy vám něco říkají.

Vybírejte zboží podle ceny

Na stránkách hledejceny.cz si najdete vždy tu nejvýhodnější nabídku zboží, které hledáte. Podle toho pak svůj nákup podřiďte. Dejte si pozor i na poštovné. Jsou totiž obchody, které vám sice nabídnou zboží o něco dražší, ale poštovné je zdarma a vám se pak nákup u tohoto obchodníka mnohdy může vyplatit mnohem více, než u toho, kdo nabízí cenu nižší, ale chce po vás zaplatit poštovné. Pokud se rozhodnete zboží přes internet objednat, přečtěte si nejprve pořádně všechny důležité informace o zboží a to nejen k čemu slouží, ale také jak je zboží velké, či těžké. Určitě je dobré vědět, jaké rozměry má výrobek mít.

Pokud vám přijde zboží, které se vám nelíbí a nejste s jeho nákupem spokojeni, máte možnost toto zboží vrátit a to bez udání důvodů do 14 dnů. I to se samozřejmě stává, že výrobek rozhodně neodpovídá tomu, co jste si objednali, potom jej klidně vraťte a povinnost obchodníka je, vrátit vám peníze zpět. Budete-li produkt reklamovat, pak nárok na vyřízení reklamace je 30 dní. Záruka je obvykle 2 roky, na některé výrobky tato záruka můžeme být i delší, nikdy však není kratší.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.