30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Jak vymáhat dluhy od neplatičů za pronájem nemovitosti?

Sad man holding pillow

Autor obrázku: Vic

V dnešní době je víc a víc těch, kteří si pronajmou byt či dům a za pár měsíců neplatí nájemné. Samozřejmě, může se stát cokoliv, ale v poslední době přibývá těch, kteří neplacení berou jako jakýsi druh zábavy.

Neplatiči často přestanou komunikovat s pronajímatelem, drze si vymění zámky u dveří a mnohdy je nezastaví ani přerušení dodávky plynu a elektrické energie. V této chvíli je vaše trpělivost s neplatičem ta tam a vymáhání dluhů je zapotřebí začít řešit.

Na vlastní pěst, nebo s odborníky?

Existují dvě možnosti, jak lze dluhy od nájemníků vymáhat. První variantou je mimosoudní a druhou soudní vymáhání. Vzhledem k tomu, jaká úskalí mimosoudní vymáhání nese a jaké problémy si díky němu můžete způsobit, je lepší důvěřovat odborníkům a nechat vypořádání s dlužníky na nich.

Přeci jen vrtání zubu nebo operaci kolene také necháte na starosti těm, kteří danému oboru rozumí.

Nehledejte vymahače, ale zkušenou advokátní kancelář

Vymáhání dluhů může být na dlouhé lokte. A pokud vám dlužník dluží již několik nájmů, není již na co dál čekat. V případě soudního vymáhání se však již bez právního zástupce neobejdete.

Ověřený specialista na vymáhání dluhů vám navíc nabídne následující:

  • odměnu advokátní kanceláři platí dlužník, nikoliv vy

  • během spolupráce je zaručen veškerý právní servis

  • advokátní kancelář zjistí reálnou vymahatelnost

  • kancelář má zkušenosti s vymáháním pohledávek nejen od jednotlivců, ale také od společenství vlastníků jednotek, apod.

  • řadí se mezi seriózní a prověřené obchodní partnery

Pokud vám již nějaká pohledávka vznikne, měla by být dobře doložená, tudíž vymahatelná. A pamatujte si, čím dříve se na advokátní kancelář obrátíte, tím větší šanci k návratu svých peněz máte.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.