30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Předmanželská smlouva

Dnes je poněkud méně svatebních obřadů, než bylo kdysi, ale stále jsou lidé, kteří ctí sňatek a nedokážou si svůj život představit bez něj, jelikož pro mnohé je to jeden z cílů, kterého chtějí v životě dosáhnout.

K čemu předmanželská smlouva slouží?

Předmanželskou smlouvu asi mnoho lidí zná, ale nevyužívá jí. Využívána bývá hlavně v případech, jestli je jeden z budoucích manželů finančně či majetkově o hodně lépe než druhý a nechce, aby těchto věcí bylo zneužito. Pravdou je, že potenciální manželé jsou lidé, kteří jsou šťastní a slepě věří své drahé polovičce a myslí si, že určitě nemůže dojít k nějakému zpronevěření a podobně. Avšak nikdy nevíte, co se může stát a pak lusknutím prstem přijdete o všechen svůj majetek či finance. Někteří lidé sice mají strach, že pokud svou drahou polovičku budou nudit do předmanželské smlouvy, tak se může cítit ublíženě a podobně, ale pokud vás daná osoba miluje, tak určitě nebude proti tomu.

Jaké mýty se pojí s předmanželskou smlouvou?

1. Je pro bohaté – není pravdou, že člověk musí být bohatý, aby si mohl uzavřít předmanželskou smlouvu. Může mít třeba jen malou firmu a podobně.

2. Kazí vztahy – pravdou je, že si s danou osobou sednete, proberete svou budoucnost, a jak si to přestavujete vy a jak ta osoba vaše vztahy se ještě více utuží, jelikož oba budete vědět, že jde o vás oba.

3. Je jen pro rozpad – každý bere předmanželskou smlouvu jako jistou pojistku při rozpadu manželství. Ale mnozí zapomínají na to, že jde o dobrý dokument, zda máte třeba děti z předchozího vztahu či můžete být majitelem rodinného dědictví a chcete, aby zůstal pouze ve vaší rodině a podobně.

Co všechno musí předmanželská smlouva obsahovat?

Pro sepsání předmanželské smlouvy potřebujete notáře a také správné a hlavě všechny údaje, protože pokud by některý z údajů chyběl, mohla by být smlouva prohlášena za neplatnou. Mezi tyto údaje patří přesné datum (den, měsíc, rok), místo, jméno, příjmení a sídlo notáře. Dále základní informace o snoubencích, jako jsou jména, příjmení, bydliště, rodná čísla, jejich zástupci, svědci, případně tlumočník. Nesmí chybět ani prohlášení o způsobilosti k právním úkonům a také ověření totožnosti všech účinkujících lidí.

Samozřejmě také obsah, kde je majetkové vyjednání popsáno. Schválení, podpisy všech účastníků a také otisk úředního razítka notáře a jeho podpis. Samozřejmě, že všechny tyto důležité podmínky by měl notář zkontrolovat, aby byla smlouva správná a platná.

Předmanželská smlouva není noční můrou, ale může být i pomocí.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.