30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Rychlé půjčky aneb S rozvahou, ať nepřijdete o dům

Někdy se stane, že potřebujte peníze nutně a nemáte si je ke komu půjčit, obzvlášť když jde o větší částky. A pokud jsou pro vás peníze v daném momentě nezbytně nutné, tak využijete i služby rychlých peněz. Dávejte však pozor na to, čím až můžete ručit, nebo co vložíte do zástavy.

Kdo si nejčastěji půjčuje pomocí rychlých půjček?

Je jasné, že většinou rychlé půjčky využívají lidé, kteří nutně potřebují finance a nemají je kde sehnat. Jsou v krajní situaci, a pokud je potřebují opravdu v urgentním termínu, tak jsou situaci donuceni využít rychlé půjčky. Anebo je mohou využít i takoví lidé, kteří už jinde půjčku mají, takže jsou zapsání do seznamu dlužníků a tak jinde peníze nedostanou. A dokonce to je nabízeno i bez doložení příjmu, takže teoreticky si je lze vyřídit i, aniž byste nějaký příjem měli.

Co je třeba si uvědomit, než se do těchto rychlých půjček pustíte?

Jako první je nutné vědět, že všechny takové různé společnosti, které nabízí rychlé půjčky bez toho, aby se dívali na seznam dlužníků či kontrolovali výši mzdy, tak chtějí vrátit o mnoho vyšší částku, než si půjčíte. Sami si vypočítají výši splátky a už je nebude zajímat, kde na splátky vezmete peníze. A třebaže si někdo myslí, že se to nějak zamluví, že nic nemáte, tak je to omyl. Nemají problém vyřešit to pomocí exekuce. Takže nakonec se může stát, že i z poněkud malé částky se stane to, že vám zabaví vaše bydlení, auto či jiný majetek. Takže je výhodou, že dostanete rychlou půjčku, budete mít k dispozici peníze, ale také si tak rychle můžete dostat do problému.

Jak těmto problémům předejít?

Samozřejmě, že nejlepší je si žádné půjčky nedělat. Bohužel na každý si může dovolit odkládat a šetřit nějakou částku ze své mzdy. Ale pokud se dostanete do situace, že budete potřebovat peníze, tak je lepší se vyhnout rychlé půjčce a dát přednost nějakým seriózním společnostem, nejlépe velkým známým bankám. Pravou je, že tady bude větší problém dostat půjčku v takové výši, jaké si přejete a stejně i půjčku přeplatíte, ale stále máte větší jistotu, že vás nepodvedou a splátky rozvrhují podle toho, kolik jste schopni splácet. Samozřejmě, že i zde hrozí jistá nebezpečí, když nebudete splácet, protože i banky chtějí své peníze zpátky, ale přece jenom nebudete obětí lichvářů.

Existuje půjčka bez rizika?

Teoreticky by se dalo říct, že půjčka bez rizika je, když si půjčíte od své rodiny či od svého známého, protože jde o lidi, kteří vás mají rádi a tak nebudou mít zájem na vašem neštěstí vydělávat. Ale v dnešním světě, kde panuje závist a sobectví, ani tento způsob nemusí být vždy bez rizika. Často v televizi vidíme případy, kdy se navzájem okrádají přátelé a dokonce i rodinní příslušníci, takže je to opravdu těžké. Záleží na povaze a důvěře mezi vámi a tím, od koho si peníze půjčíte.

Někdy člověk potřebuje půjčku, ale měli bychom dávat pozor na to, kde a od koho si peníze půjčujeme, abychom nepřišli o střechu nad hlavou.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.