30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Hypotéky

Češi chtějí bydlet v novém. V červnu si vzali rekordní počet hypoték

Přestože hypotéky začaly téměř po půldruhém roce mírně zdražovat, padl v červnu rekord. Češi si na bydlení půjčili skoro 20 miliard korun. Víme, o jaký typ bydlení je největší zájem.

První hypoteční úvěr dostali čeští zájemci o bydlení v roce 1995 a právě tento rok dosud držel prvenství v počtu odklepnutých půjček. Po letošním červnu je ale vše jinak – Češi si od bank půjčili peníze na nákup či rekonstrukci nemovitostí v celkové výši 19,75 miliard korun.

V porovnání s loňským červnem je částka o třetinu vyšší a pokud nedojde k dramatickému výkyvu, rok 2015 sesadí z prvního místa rok 1995. A zdá se, že k výkyvu nedojde. Podle odborníků mohou za zvýšený zájem o hypotéky tři dlouhodobé faktory:

  • rekordně nízké úrokové sazby,
  • stabilní ekonomická situace,
  • vyšší aktivita developerů.

Prodej bytů v Praze stále vede

A právě o nové byty z developerských projektů je v posledních měsících největší zájem. Developeři za sebou mají rekordní pololetí, ve kterém prodali 6,4 tisíce nových bytů. Nejvíce z nich samozřejmě v hlavním městě.

penizeamy_cz_finep_cz_01

Lidé mají dlouhodobě největší zájem o nové byty v Praze 5, 9 a 10. Novostavby v lokalitách jako je Barrandov, Stodůlky, Hostivař, Štěrboholy, Vysočany nebo Prosek mizí každým dnem a není se co divit – lokality spojují klidné bydlení, plnou občanskou vybavenost v okolí a zároveň skvělou dostupnost do centra.

Vyberte si bydlení v Praze 5, 9 nebo 10

Novostavby na prodej v Praze 5 ubývají nejrychleji, jelikož Praha 5 patří mezi nejlukrativnější městské části. K dispozici jsou ale stále nové byty z projektu Britská čtvrť společnosti Finep. Pro velký zájem o bydlení na Barrandově je také spuštěna registrace nových bytů v projektu Kaskády Barrandov VI.

penizeamy_cz_finep_cz_02

Skvělé bydlení nabízí i Vysočany a Prosek – podívejte se, jaké byty Praha 9 nabízí. Projekty Harfa Park i Prosek Park se vyznačují lukrativní polohou u stanic metra a skvělými možnostmi pro sportovce v okolí. Byty jsou tak vhodné pro aktivní singles i rodiny s dětmi.

penizeamy_cz_finep_cz_03

Prodej bytů v Praze 10 také není pozadu. Největší zájem je o bydlení u Hostivařské přehrady. V projektu Nad Přehradou stále zbývá pár volných bytů, rozhodně se ale nevyplatí s nákupem otálet. To stejné platí u nových bytů v projektu Malý Háj, které stojí blízko Europarku Štěrboholy.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.