30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Finanční poradce nemusí být nepřítel

Finanční poradenství …zaměstnání, o kterém je v poslední době slyšet stále častěji a častěji. Mnozí, zejména starší ročníky a konzervativní lidé, je odsuzují, jen o nich slyší. Nedej bůh, aby se s ním setkali tváří v tvář. Především tito lidé pak znemožňují kariérní růst a cestu úspěchu mnoha lidem, kteří se snaží pomáhat nejenom sobě, ale i ostatním. Lidé by se neměli nechat zmást tvrzením ostatních, kteří mnohdy nemají s touto oblastí jedinou zkušenost, ale pouze vytváří fámy.

Je jich hodně …

Nezávislých finančních poradců a finančních zprostředkovatelů je dnes velká a velká spousta …pár tisíc pro Českou republiku. To ovšem neznamená, že jsou všichni stejní …všichni z nich jsou totiž děleni mezi různé, soukromé, firmy zabývající se finančním poradenstvím nejenom pro veřejnost, ale i pro konkrétní firmy či podniky. Zpravidla je nutné, neřídit se názorem jednoho člověka, který tvrdí, že všichni finanční poradci jsou špatní …může mít zkušenost s finančním poradcem z jedné firmy, kvůli které pak svým názorem potápí zbytek všech finančních poradců.

Jak nenaletět

Zpravidla je nutné zjistit si, z jaké finančně poradenské firmy daný finanční poradce či finanční zprostředkovatel pochází. Velmi známou finančně poradenskou firmou, nejenom v České republice, je OVB, jejíž zaměstnanci se mnohdy dopouštěli nekalých obchodních praktik při jednání, na kterých chtěli obohatit pouze sebe, a štěstí klienta jim bylo zcela ukradené. Na druhou stranu jsou tu však i finančně poradenské firmy, jejímž zaměstnancům se dá důvěřovat …mezi ně patří v první řadě Fincentrum a. s. a PARTNERS a. s.

Nezávazně

Každý finanční poradce se Vás bude snažit dostat na nezávaznou osobní schůzku …té se samozřejmě nemusíte bát, protože tyto schůzky bývají skutečně nezávazné. Na první schůzce Vás finanční poradce či finanční zprostředkovatel seznamuje se svou prací a s firmou, pro níž pracuje. Dále Vám pak nastíní, v jakých všech oblastech Vám může pomoci …může to být bydlení, budoucnost, anebo i Vaše životní sny, které Vám rád pomůže realizovat. A právě po první schůzce, celkovém dojmu z ní, se rozhodnete, zdali budete s finančním poradcem spolupracovat či nikoliv. Pokud se rozhodnete pro „ne“, finanční poradce Vám hlavu neutrhne …je však možné, že se Vám třeba po půl roce ozve znovu …a kdo ví …třeba se Vám právě bude hodit.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.