30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Potřebujete ušetřit?

Pokud chcete ušetřit, tak byste měli začít na potravinách, protože to jsou věci, které kupujeme neustále a které nám jdou do peněz nejvíce. Jestliže chcete ušetřit, tak musíte začít kupovat potraviny v akci a levnější potraviny. Pokud vám nabízí obchod skutečně lákavou cenu na něco, co si běžně kupujete, tak si nakupte věci do zásoby. Důležité je ale kontrolovat datum spotřeby a hlídat, aby vám zboží, které si nakupujete do zásoby, neprošlo. Nakupte si do té doby, abyste stihli nakoupené věci spotřebovat.

Šetřit se dá i na kosmetice. Nakupujte si produkty 2v1 a 3v1, ušetříte tím nemalé peníze.

Kupujte toho méně a zaměřujte se opravdu na to, co skutečně potřebujete a neberte nic, co už je nad rámec. Nejlepší způsob jak nekoupit nic navíc, je vyrazit na nákup se seznamem a striktně se řídit tím, co je na něm napsané. Nikdy nekupujte nic jiného než to, co máte napsané. Abyste toho docílili, tak si spočítejte, kolik peněz za nákup na seznamu dáte a neberte si sebou víc. Tímto způsobem budete skutečně donuceni držet se toho, co máte na seznamu napsané a hlavně to dodržet. Málokdy totiž toto pravidlo dotáhneme tam, kam chceme a většinou vždy alespoň něco malého, co na seznamu nebylo, dokoupíme.

Když si nákupní seznam píšeme, tak bychom do něj měli uvést jen to, co skutečně budeme potřebovat, co nám dochází a co nám zcela jistě nevydrží do doby, než půjdeme znova nakoupit. Na nákup jezděte v co nejmenších intervalech, abyste ušetřili za benzín. Pokud to jde, berte sebou například sousedy a na benzín se spolu složte. Velké nákupy jen těžko obstaráte pouze s pomocí městské hromadné dopravy. Proto i tady musíte myslet ekonomicky. Benzín samozřejmě také něco stojí a není zadarmo.

Máte rádi slevy, vyčkejte si na ně. Určitě nekupujte nic unáhleně, ale počkejte si na období slev, které pravidelně přicházejí.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.