30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Banky

Změňte banku a ušetříte i tisíce korun ročně

Je to k nevíře, ale banky dnes ještě stále po klientech mnohdy požadují naprosto nesmyslné poplatky. Jsou to poplatky za výběry z bankomatů – i když jsou dané banky, za zaslání výpisu, za informace zaslány sms, za elektronické výpisy, ale také za příchozí a odchozí platby, za zřízení nebo změnu trvalého příkazu, vklad peněz… Takřka za cokoli, nač si vzpomenete. Proto je dobré sledovat aktuální nabídky, které bankovní domy přináší. Některé upustí od poplatků v případě, že vám chodí na běžný účet pravidelně měsíčně určitá částka peněz, např. 15 000 Kč, jiným ale postačí jen to, že jste u nich a předchází si vás už jen proto, že své peníze svěřujete právě k nim. Kupříkladu takovou je AirBank.

Volte výhodné balíčky

Banky také nabízí výhodné balíčky. Např. za 100 Kč získáte neomezený počet výběrů z bankomatu dané banky ale i konkrétní počet výběrů u cizí banky, zdarma výpis, mimořádné splátky příp. úvěru u banky také zdarma a mnohé jiné. Stačí si spočítat, co vás vyjde levněji, zda balíček, nebo jej nevyužijete a nemá cenu si jej kupovat.

Aktuální dění a změny

Alespoň jednou za čtvrt roku zapátrejte internetem, zvláště pokud nejste s vaší stávající bankou spokojeni a zjišťujte, jaké novinky přináší konkurence. Změny často nastávají během pár týdnů či měsíců a vyplatí se být „v obraze“. Vezmeme-li v potaz skutečnost, že měsíčně zaplatíte bance za poplatky a všechny placené služby např. 120 Kč, i když to není mnoho, ročně je to 1440 Kč a za to si již můžete koupit např. nové boty nebo zaplatit paušál za telefon a spoustu jiného.

Informujte svoji banku, že chcete odejít

Velmi výhodné je i to, když své bance radikálně oznámíte, postačí telefonicky, že pokud vám nenabídnou velmi výhodné slevy či úlevy, přejdete jinam. Buďte klidně konkrétní, můžete operátorce, se kterou budete mluvit sdělit, že kupříkladu jiná banka nežádá od klientů poplatek za příchozí a odchozí platby. Určujte si pravidla, banka se většinou ráda přizpůsobí. Je možné, že si ponechá čas na rozmyšlení, než vám dá konkrétní nabídku, ale pár dnů počkat se vyplatí. A poté se rozhodněte, jestli vás přesvědčila, že si vás jako klienta váží, nebo zda odcházíte.

Nebojte se bank, ony jsou tady pro nás, ne my pro ně.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.