30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Ochranná známka přispívá k úspěchům v podnikání

Jako podnikatelé se musíte především soustředit na to, aby se dobře prodávalo vaše zboží, případně o služby měli zákazníci co největší zájem. Kromě toho si ale musíte také chránit to, co jste jménem vaší firmy vybudovali. Pro úspěch v podnikání je vhodné si nechat zaregistrovat ochrannou známku.

Ochráníte se před konkurencí

Pomocí ochranné známky se dá chránit obchodní značka vaší firmy, její logo, produkty a služby. Konkurenční firmy pak na vašich úspěších nemohou nemohou parazitovat a zneužívat tak vašeho poctivě vybudovaného postavení.

Zákazníci lépe rozeznají vaši značku

Registrovaná obchodní známka vám pomůže k ochraně před konkurencí a umožní vám zároveň docílit maximálních zisků v rámci podnikatelské činnosti. Zákazníci totiž díky ní budou vědět, že si kupují vaše produkty, nezamění je s produkty jiných společností.

Ochranná známka
Postup registrace ochranné známky je celkem jednoduchý. Přihláška se podává k Úřadu průmyslového vlastnictví. Ten ji posoudí s ohledem na to, zda už ji nemá zaregistrovanou někdo jiný. Posouzení žádosti trvá obvykle do 6 měsíců. Pokud proběhne úspěšně, můžete ji používat po dobu 10 let.

Patentoid.cz vám pomůže s registrací

Pomoc s registrací ochranné známky nabízí Patentoid.cz. Jedná se službu, díky níž se s celým procesem nebudete muset „trápit“ sami. Pouze dodáte veškeré potřebné dokumenty a podklady, na jejichž základě Patentoid.cz připraví a podá přihlášku na úřad. Pak už jen vyčkáte na to, až dojde k jejímu odsouhlasení a přidělení ochranné známky.
Ochrana před konkurencí je v současné době poměrně zásadní. Společností, které si na trhu konkurují, je velké množství, a to prakticky v každém odvětví. Právě ochranná známka zlepší vaši pozici na trhu. Její registrace není nijak drahou záležitostí, včetně využití služby Patentoid.cz vás nevyjde na více než 10.000 Kč.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.