30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Spolehlivý systém s technickou podporou bude po zavedení EET pro provozovatele e-shopu k nezaplacení

Jak se elektronická evidence tržeb (EET) dotkne e-shopů? Záleží na tom, jaké platby obchod akceptuje. Peníze poukázané převodem na účet se elektronické evidence tržeb týkat nebudou, ostatní platby jí podléhají. Výjimku tvoří úhrada na dobírku, kterou přepravní společnost zašle e-shopu na bankovní účet. Internetový obchod s kvalitní pokladnou přejde do systému EET hladce. bez-nazvu

Na které transakce se bude EET vztahovat?

Pod elektronickou evidenci tržeb budou patřit platby v hotovosti a elektronicky uskutečněné transakce, vyjma plateb na účet. Pokud zákazník upřednostní zboží na dobírku a přepravní společnost poukáže finanční prostředky na bankovní účet e-shopu, nebude platba spadat pod EET. Ještě na začátku léta roku 2016 měly podléhat elektronické evidenci tržeb veškeré uskutečněné transakce. Díky Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR Ministerstvo financí uvolilo a zrušilo povinnost EET na platby uskutečněné na bankovní účet. Proč? Jednalo by se o dvojí kontrolu, která by byla zbytečná.

Elektronická evidence tržeb se bude vztahovat na platby v hotovosti při osobním převzetí, v hotovosti na dobírku, pokud přepravce předá majiteli obchodu peníze v hotovosti. Když je zašle na účet, elektronická evidence se na transakci nebude vztahovat. Dále jí podléhá platba skrze PayPal a platební bránu.

Na účet přijde necelá třetina všech plateb

Dle Miroslava Uďana ze společnosti Shoptet se problém dobírky a platby na účet dotýká velkého procenta objednávek. „Z našich statistik vyplývá, že zákazníci stále nejčastěji využívají možnost dobírky, a to 41 %. Jako další nejoblíbenější je platba převodem na účet, celých 27 %. I kdyby si nechávali majitelé e-shopů posílat od přepravce peníze za dobírku převodem na účet, stále to znamená, že přibližně třetina objednávek a plateb podléhá EET.“

Řada e-shopů zvažuje, jakou zvolí strategii. Drobní podnikatelé, kteří prodávají několik kusů výrobků týdně, stojí před velkou otázkou, zda akceptovat pouze ty platby, kterým EET podléhat nebude. Pokud omezí možnosti úhrady, přijdou o zákazníky, jestliže zůstane vše při starém, vzniknou nové dodatečné náklady na pořízení systému, které ukrojí část jejich zisku. Tvorba e-shopu je díky Shoptet snadná i při spuštění elektronické evidence tržeb.

Ušetřete čas s novým pokladním systémem

Investice do zcela nového systému by mohla být pro drobné e-shopy devastující nebo bude alespoň představovat značnou finanční zátěž. Pro podnikatele prodávající do deseti položek existuje povedený e-shop zdarma. Ten dále nabízí jeden e-mail a 23 modulů, včetně technické podpory. Rozšířená verze o 500 položkách pro tři uživatele, o třech e-mailech, 33 modulech, včetně technické podpory, vyjde na 499 Kč za měsíc. Velkých e-shopů se elektronická evidence tržeb dotkne hlavně z hlediska administrativního. Budou vydávat více nákladů na účetnictví a kontrolu dokladů.

Při instalaci dobrého e-shopu, který vyřeší posílání účtenek za vás, budete mít se zavedením elektronické evidence méně starostí. Do 1. března 2017 je ještě stále čas na přípravu. Nový internetový obchod vám přinese značnou úlevu z hlediska administrativní zátěže a kontroly odeslaných účtenek. Budete se moci opět věnovat svému podnikání naplno.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.