30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Když jdeme do červených čísel

Už se vám také stalo, že jste vybrali všechny peníze z účtu a pak přišla složenka či inkaso? Může to být problém, avšak pokud máte zřízený kontokorent, tak se z tohoto problému velice rychle a snadno dostanete.

Plusy, mínusy a kontokorent

Jsou lidé, kteří bankovním termínům nerozumí a nezajímají se o ně. Avšak někdy je dobré se podívat, co banky nabízejí, protože můžete natrefit na nějakou zajímavou službu, jakou je i kontokorent. Tato služba vás zachrání právě, když na účtu nebudete mít peníze a potřebujete ještě něco z něj zaplatit a podobně, protože díky tomuto půjde váš účet do červených čísel, tedy peníze se vám stáhnou, ale budete je mít v mínusu.

Mít kontokorent není mínus

Možná vás zřízení kontokorentu bude lákat díky mnoha výhodám, které tato služba nabízí. Asi tou největší výhodou je, že peníze můžete čerpat kdykoliv, kdy je potřebujete. A stejně tak je můžete i kdykoliv splácet. Vedle toho je výhoda i to, že jej můžete stále opakovat. To znamená, že když danou sumu v mínusu doplatíte a zjistíte, že například další měsíc vám zase pár korun nevyjde, tak nevadí, můžete jít znovu do mínusu.

Na co dávat pozor?

Pokud budete o této službě uvažovat, tak byste měli znát veškeré její vlastnosti. Samozřejmě, že všechno má své výhody, ale také nevýhody. Tady je nevýhodou vyšší úrok. A hlavně je velmi důležité, abyste si dokázali uhlídat minusovou částku, protože má jisté limity. A když půjdete do mínusu nad limit, tak si připravte hodně velký obnos, protože jsou za to vysoké poplatky.

Chci kontokorent

Dnes není problém mít kontokorent, protože mnoho bank vám jej nabízí v ceně se zavedením účtu, jako lákadlo pro své zákazníky. Jiné banky vám zase tuto službu poskytnou přímo na jejich internetových stránkách. Avšak pokud nezískáte kontokorent od banky jako lákadlo, tak si o něj můžete zažádat. Avšak u tohoto procesu mohou po vás vyžadovat i potvrzení o příjmu a podobně. Je lepší zažádat o něj až po nějaké době, doporučují se aspoň tři měsíce, protože banka už zná vaše pohyby na účtu a dokážou předpokládat, zda jste ideální pro zisk kontokorentu. A to jak bude minusová částka vysoká, si určují banky samy.

Co musím mít?

Základem k tomu, abyste získali kontokorent, je účet u banky, kde o něj žádáte, protože když nebudete mít účet, tak nebudete mít kde čerpat do mínusu. Je pro vás lepší a některé banky to mají i jako podmínku, aby na účet chodil pravidelně jistý obnos. A dokonce některé banky udávají minimální průměrný zůstatek, který by na účtu měl být neustále.

Červená čísla jsou pro někoho zlým snem, ale někdy vás může kontokorent zachránit před nepříjemnou situací.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.