30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Dávky

Jak se počítá výživné

Výživné se počítá z platu toho rodiče, který nemá děti v péči, kdy je většinou určená výše 10-20% z toho, co onen rodič vydělává. Většinou to bývají otcové, ale čím dál, tím víc se stává, že děti zůstanou u otce, zvláště pokud jsou to chlapci. Matkám se to zdá jako velmi nízká částka, naopak otcové trpí pocitem, že tato částka je vysoká oproti tomu, kolik činí výdaje jejich dítěte za měsíc. Výživné je vypočítáno na každé dítě zvlášť.

K soudu je lepší brát si právníka, který vám pomůže k získání co největší možné částky. Dejte na doporučení a vybírejte právníka, který danému právu rozumí nejlépe. Pokud se však otec rozhodne neplatit, je velmi těžké z něj pak peníze dostat. Stačí, aby skutečně uhradil jen minimum alimentů, které hradit má a nikdo na něj nemůže.

Bohužel někteří otcové jsou si tohoto vědomi, a tak se nesnaží něco platit. Vědí velice dobře, že jsou nedotknutelní, a tak toho také využívají. Nezajímají je vlastní děti, ani to, zda budou mít za co žít. Je to velice smutné, ale bohužel je to tak, a dokud se zákony nezmění, bude to velmi těžký boj.

Nyní alespoň platí, že v případě neplacení výživného může být neplatícímu rodiči zabavený řidičský průkaz. Toho se většinou obává, zvláště pokud potřebuje řidičský průkaz k vykonávání svého zaměstnání, nebo jezdit prostě potřebuje.

Jednou za čas může rodič, který o děti pečuje, požádat soud o přepočítání výživného, kdy platící rodič znovu dokládá potvrzení o výši příjmu a soud přehodnotí, zda zůstane výživné stejné, nebo bude zvýšeno.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.