30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Nezařazené

Firemní data pod kontrolou

Bezpečnost dat ve vaší firmě je dnes již nutností. Uchovává interní informace v povolaných rukách a zabraňuje, aby citlivá data zneužil někdo jiný. Díky tomu, že si podnik zachovává údaje o svých klíčových partnerech a zákaznících, stává se bezpečnost dat přímo konkurenční výhodou – na stejné úrovni vedle lidských zdrojů či technologií.

S kvalitní ochranou dat máte kontrolu nad vším, co se ve firmě děje. Jsou nastolena jasná pravidla každodenní činnosti, klient na koncové stanici zaznamenává aktivitu v jednotlivých střediscích podniku a varuje vás při jakékoliv podezřelé aktivitě, která by mohla vést k úniku dat. Souběžně s tím lze sledovat také efektivitu vykonávané práce.

Bezpečnost nejsou jen počítače, ale také mobily či tablety

Součástí systému je i kontrola připojovaných zařízení. Zaměstnanci nemohou svévolně přesouvat data na disk nebo na USB zařízení a kdokoliv, kdo chce vynést data z firmy, musí data podrobit programu zašifrování.

Bezpečnost však nekončí u počítačů. Funkce MDM (Mobile Device Management) kontroluje mobilní telefony. Všechny přístroje lze spravovat na jednom místě, což usnadňuje veškeré administrativní náklady a čas. Data nebo čísla klientů v mobilech jsou chráněna a v případě odcizení mobilu lze všechny uložené informace automaticky zablokovat. Vedení firmy tak získává ojedinělý přehled o zařízeních v podniku a následně i o samotných zaměstnancích.

Jedno kliknutí a přijdete o miliony. Vyplatí se investovat do bezpečnosti

Kvalitní ochrana dat je stěžejní i z dalšího důvodu. Za necelý rok, 25. května 2018, vstoupí v platnost nová regulace Evropské unie, celosvětově nejpřísnější forma ochrany osobních údajů. Nařizuje opatrné nakládání s firemními informacemi, zřizuje funkci odpovědné osoby za uchování dat a nutnost nahlásit případný únik úřadům a odpovědným osobám do 72 hodin. Pokuta za neplnění regulace může být udělena až do výše 20 milionů eur, nebo 4% ročního celosvětového obratu.

Nacházíme se v turbulentní době kybernetických rizik. Jedno kliknutí hackera, nebo jedním přetáhnutím souborů může podnik přijít o miliony. Společnost Telekom Malaysia přišla vlivem špatné kontroly nad důvěrnými informacemi o zakázku v hodnotě 85 milionů dolarů. Pokud si chcete uchovat vaše vydělané peníze a zlepšit pověst podniku jako solidní značky, investice do ochrany dat ve firmě se vám rozhodně vyplatí.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.