30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Jak se naučit žít skromně

Žít skromně je někdy více než nutné, vzhledem k finanční situaci, která v některých domácnostech panuje. Jak se naučit žít skromně? Někdy to bývá těžké, obzvláště, byli-li jste zvyklí na určitý komfort, který vám teď může chybět.

Většinou se tato situace musí řešit po rozvodu, nebo pokud někdo přijde o dobře placenou práci a je nutné se uskromnit. Jak se tedy v takové situaci zachovat, abyste ušetřili peníze, které právě teď nemáte? Určitě nakupujte levnější produkty, potraviny i oblečení, než na jaké jste doposud byli zvyklí.

Sledujte všechny slevy a výprodeje, protože je nutné mít tyto akce pod kontrolou a nenechat si nic ujít. Pokud jste byli zvyklí chodit na kávy a obědy do restaurací, tak teď si budete muset vystačit s kávou i obědem doma.

Aby vám to nebylo líto, pozvěte si domů na kávu své přátelé a kamarády, abyste se necítili tak sami. Šetřit byste měli skutečně na všem a proto zkraťte i například dobu koupání, večer si sviťte jen tam, kde světlo skutečně potřebujete, nesviťte zbytečně.

Velké výdaje dáváme i za telefon, proto je třeba při skromnějším způsobu života změnit například i tarif, který pro vás v této situaci bude výhodnější. Snažte se najít si alespoň brigádu na přilepšenou a mít alespoň nějáký výdělek, i když nebude zrovna kdoví jaký.

Každá koruna bude pro vás v této situaci dobrá. Nejdůležitější je naučit se levně a dobře nakupovat. Můžete si například koupit věc, kterou nutně potřebujete a která ale nemusí být vůbec nová, ale naopak použitá. Vyjde vás levněji a poslouží stejným způsobem.

Žít skromněji je vždy těžší, než žít si život bez toho, abyste museli počítat každou korunu. Občas v životě většiny z nás přijde chvíle, kdy je třeba utáhnout si takzvaně opasek.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.