30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Před uzavírání smlouvy o jakýkoli úvěr si řádně pročtěte úvěrové podmínky

Finanční situaci dnes řeší mnoho z nás, a to se teď není myšleno na bydlení, kdy si pořizujeme hypotéku nebo překlenovací úvěr či úvěr ze stavebního spoření. Budeme se bavit o půjčování si nižších finančních částek např. na vybavení domu, koupi ojetého automobilu, zaplacení dovolené, pořízení pomůcek dětem do školy, uhrazení stomatologického či jiného zákroku a mnohého dalšího.

Někdo si kupuje zboží na splátky, kdy volí spotřebitelský úvěr, někdo si vezme hotovostní úvěr, jiný dává přednost revolvingovému úvěru, což je vlastně pořízení si karty, na které máme určitý úvěrový rámec (částku, kterou máme k dispozici, nejčastěji až se sumou 30 000 Kč, které můžeme vyčerpat na cokoli potřebujeme, splácíme je a opakovaně můžeme čerpat).

Co je nejvýhodnější?

Mnoho společností nabízí rychlé půjčky, kdy si můžeme vypůjčit např. 5 000 Kč, nemusíme dokládat potvrzení o výši příjmu, takže na úvěr dosáhne velké množství žadatelů. Nevýhodou je, že jsou tyto úvěry splatné už za měsíc s tím, že je možné požádat o posunutí splatnosti. Pokud dodržíte termín splatnosti a jste nový klient, často bývá první úvěr bez jakýchkoli poplatků a navýšení. Vrátíte to, co jste si skutečně vypůjčili.

Jestliže potřebujete vyšší částku v hotovosti, je dobré zvolit hotovostní spotřebitelský úvěr. Jste-li klienty společnosti nebo banky, u které o půjčku žádáte, schválí vám úvěr na vyšší částku, než když žádáte poprvé. Tento produkt je v drtivé většině případů výhodnější, než revolvingový úvěr.

Uvažujete-li o koupi vybavení domácnosti, např. pořízení si sedačky, nábytku, elektrospotřebičů, tepelného čerpadla či čehokoli jiného, můžete zvolit spotřebitelský úvěr vztahující se k tomuto konkrétnímu vybavení. Natrefit můžete na akční produkty, kdy např. Cetelem, HomeCredit, Multiservis a další větší společnosti, jež působí na našem trhu mnoho let, nabízí úvěry bez navýšení. Pokud by právě takový produkt nebyl v nabídce a vy jste zboží nutně potřebovali, ptejte se na typ spotřebitelského úvěru, kdy přeplatíte max. deset procent ceny zboží. Tedy např. při ceně zboží za 10 000 Kč zaplatíte na místě 1 000 Kč a pak po deseti měsíčních splátkách uhradíte vždy 1 000 Kč.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.