30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

S rychlými a krátkodobými půjčkami opatrně

S nebankovními společnostmi jakoby se v posledních letech roztrhl pytel a to stejné platí pro jejich nabízené produkty. Velmi často se setkáváme s půjčkami „před výplatou“, krátkodobými půjčkami, rychlými půjčkami, půjčkami na cokoli bez dokládání potvrzení o výši příjmů a podobnými. Jsou snadno získatelné, ale jsou splatné během několika pár týdnů, maximálně pár měsíců.

Vždy si půjčte jen to, co skutečně potřebujete

Jestliže se vám stane, že nevyjdete s penězi a výplata je ještě daleko, pečlivě si spočítejte, kolik skutečně potřebujete půjčit. Myslete na to, že z výplaty budete muset celou částku vrátit, protože většinou je na vrácení 30 dnů a o tuto částku bude vaše výplata nižší.

Není vůbec ojedinělé, že nebankovní společnost, respektive její zaměstnanci přijedou k vám domů a budou chtít svoji dohodnutou splátku. Je to poměrně psychicky zatěžující, zvláště pokud se vám nedaří ušetřit a žijete od výplaty k výplatě. Když se k tomu přidá ještě např. doplatek na elektřinu nebo plyn, rázem je o starosti postaráno.

Zkuste nejdříve pomoc rodiny nebo zaměstnavatele

Mnohem jednodušší je, pokud máte tu možnost, poprosit nejdříve o pomoc rodinu. Ať už rodiče nebo sourozence, případně dobrého kamaráda, kamarádku nebo kolegu v práci. Někteří zaměstnavatelé také umožňují poskytnutí zálohy z vaší budoucí mzdy, kdy vám vyplatí např. 3 000 Kč. Sice budete mít výplatu o tuto částku menší, ale nebudete platit žádné úroky a nikdo vám nebude klepat na dveře, aby si vyzvedl splátku.

Když se dostanete do platební neschopnosti

Jste-li v nouzi a máte hluboko do kapsy, vždy o tom společnosti, kterým máte platit splátku, předem informujte. V okamžiku, kdy je splátka po splatnosti už není možné její odložení, proto si termín splatnosti hlídejte a pokud některý měsíc zaplatit nemůžete, volejte dané společnosti nejméně den předem.

Pečlivě si spočítejte výdaje na další měsíc a snažte se ušetřit. To lze především na jídle. Nakupujte potraviny, které jsou v akci, dá se tak ušetřit několik stovek měsíčně. Pokud nemusíte, nekupujte v této neutěšené finanční době oblečení ani kosmetiku nebo věci, které nejsou nezbytně nutné. Vše dokoupíte následující nebo třetí měsíc, až se z finanční tísně dostanete. Jestli je to možné, choďte v práci na přesčasy, abyste si co nejvíce vydělali a přilepšili si.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.