30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Banky

Pražská mincovna nabízí nevšední exponát – repliku svatováclavské koruny

K symbolům české státnosti patří bezpochyby i svatováclavská koruna. Tento klenot z doby pozdního středověku je po většinu času bezpečně uschován před zraky lidí v tzv. korunní komoře v katedrále svatého Víta v Praze. Je to pochopitelně škoda, protože se jedná o mistrovské zlatnické dílo. A přesto ho můžete zahlédnout – věrná kopie svatováclavské koruny je k vidění v Pražské mincovně.

Obecní dům a svatováclavská koruna

Až půjdete okolo Prašné brány, zajděte do zajímavé prodejní galerie stříbrných a zlatých mincí a medailí v Obecním domě, jejichž ražbou se zabývá Pražská mincovna. Jako třešnička na dortu je pro vás pak připravená věrná replika svatováclavské koruny, kterou ručně vytvořil dle tradičních středověkých postupů turnovský zlatník Jiří Urban. Nedýchá s ní sice harmonie léčebné síly jako z té původní koruny, ale přesto se jedná o jedinečný zážitek, o který je škoda se nechat ochudit. Svatováclavskou korunu navíc můžete obdivovat zcela zdarma.

Proč právě Pražská mincovna?

Ptáte se, co má společného svatováclavská koruna a Pražská mincovna? Docela hodně. Koruna je symbol naší měny, zároveň stylizovanou svatováclavskou korunu najdete na každé korunové minci. Proč nevyužít tohoto úzkého vztahu k prezentaci něčeho tak výjimečného, jakým svatováclavská koruna bezpochyby je? Prostory Pražské mincovny jsou přímo ideálním místem. Každý, kdo navštíví Prahu, se může seznámit s ojedinělou krásou zlaté koruny, která má pro Českou republiky velký význam.

Kvalitní dárek z mincovny

Pražská mincovna nabízí k prodeji zlaté a stříbrné medaile a mince ČNB. Hledáte-li možnost dlouhodobé investice, další kousek do své sbírky, nebo byste chtěli zakoupit kvalitní dárek pro své blízké k jejich významnému výročí, medaile a mince se samy nabízejí. Jedná se o hodnotný dárek, který nijak neztrácí na své hodnotě.

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.