30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Daně

Mezinárodní obchod si žádá zkušeného a nápomocného daňového poradce

 

Denně se u nás objevují společnosti, které uvažují o založení pobočky v zahradničí, nebo chtějí do některé z cizích zemí zboží vyvážet. Jde určitě o způsob, jak svoji společnost posunout správným směrem, dosahovat vyšších obratů, zisků, nalézt uplatnění v částech světa, kde dané zboží chybí… Jestliže ale zahájíte mezinárodní obchodování, bude to znamenat potřebu nalézt daňového poradce orientujícího v této oblasti. Bez něj byste se mohli velmi snadno ocitnout v nesnázích.

 

Co vše vás může nemile zaskočit

 

Nejste-li zběhlí v mezinárodních daních a mezinárodním právu, i maličkosti se pro vás můžou stát velkou komplikací. Například můžete na daních měsíčně zaplatit mnohem více, než je nutné. Přitom by stačilo posoudit zahraniční aktivity vaší firmy komplexně a přizpůsobit jim strukturu.

Důležité je i uvědomit si, že budete muset správně nejen počítat daně, ale také zpracovávat daňová přiznání, podávat je. Zahraniční daňová agenda by vám měla být tak blízká, jako ta naše. Často se stává, že společnost vyvážející do světa své výrobky usoudí, že v některých zemích založí společnosti nové. To, co má vyzkoušeno z tuzemska chce aplikovat i „venku“. Proč ne, ale právě při zakládání zahraniční společnosti budete potřebovat spoustu informací.

Měli byste být skvělí v řeči, kterou se mluví v zemi, kde chcete působit. Právě v ní se nevyhnete různě častým potřebám navštěvovat úřady, instituce. Obchodní řeč a znalost odborných slov z finančního i právního odvětví by měla být samozřejmostí.

 

Nezaleknout se a najít řešení

 

Všechny tyto skutečnosti by vás neměly odradit ve vašem cíli a chuti uspokojovat potřeby trhu v zahraničí. Pokud nejste v něčem z výše uvedeného „pevně kovaní“, oslovte daňového poradce na mezinárodní obchod. Nabízí se např. brněnská firma Moneus, která má mnohaleté zkušenosti s péčí o menší i velké společnosti. Pro tu je obchodování u nás i v zahraničí maličkostí a její velkou předností je, že ji neustálá potřeba se zajímat o nové zákony, změny a vývoj baví. Zaměřuje se na daně, právo i účetnictví, denně řeší tradiční i ojedinělé situace, požadavky a dotazy zákazníků.

Taktéž je důležité říci, že o své klienty pečuje individuálně, se zájmem a precizně, proto je žádaná a společnosti i jednotlivci se k ní s důvěrou vrací. Stačí prohlédnout si reference od předchozích klientů, kteří využili jejích služeb. Ty vypoví mnohé. Čas, který byste „obětovali“ daním, právním věcem či účetnictví byste přitom mohli využít efektivněji. Věnovat se samotnému obchodu či výrobě, dělat to, co vám jde a „papírování“ přenechat těm, kterým můžete věřit, vše zařídí rychle a nic neopomenou.

 

Eliminujte svá rizika a staňte se úspěšnějšími. Máte-li dostatek odhodlání, výdrže, a dokonce i zkušenosti, s velkou pravděpodobností se vám to podaří.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.