30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Hypotéky, Investice

Fenomén bydlení „ve vlastním“

Trendem posledních několika let je bydlení pěkně ve vlastním, a to i přestože ceny nemovitostí neustále rostou. Jde o opravdový český fenomén, kterým překvapujeme nejednoho cizince. V západních zemích je trend totiž zcela opačný. 80 % Čechů již žije ve vlastní nemovitosti a většina těch, co se zrovna nachází ve fázi hledání nového bydlení, chce byt či dům také do osobního vlastnictví. Hezky do karet nám navíc hrají levné hypotéky. V čem je ale vlastní bydlení tak výjimečné, že okouzlilo většinu našeho národa?

Nejen nízké hypotéky

U našich německých či rakouských sousedů je vlastnictví bytu ve větším městě doslova passé a vede tak převážně bydlení v nájemních bytech. Není tedy divu, že se na naše nynější konání dívají dosti s podivem. Češi však dávají koupi nemovitosti před pronájmem přednost hned z několika důvodů. Nízké hypotéky jsou jen pomyslnou třešničkou na dortu. Logicky toužíme po tom, aby se nám naše bydlení líbilo, proto si jej chceme vytvořit k obrazu svému. Rádi tvoříme, upravujeme, přestavujeme, zkrátka zkrášlujeme svůj životní prostor tak, aby vytvořil dokonalé harmonické zázemí, kam se budeme rádi vracet a kde budeme spokojeně relaxovat. Jistou výhodou vlastního bydlení je tedy bez pochyby volná ruka v případě přestavby a dalších úprav. Nemusíme se v rámci každé menší či větší úpravy doptávat či dokonce doprošovat pronajímatele, jako je tomu v případě pronájmu. Mimo to nemáme moc v lásce velké a razantních změny, k nimž se stěhování bez pochyby řadí. Navíc pokud pořídíme vlastní bydlení, jde o promyšlenou investici, která se nám, nejen díky neustále rostoucím cenám nemovitostí, může v budoucnu vyplatit.

Rostoucí poptávka

Bydlení v pronájmu je již několik let synonymem flexibilnější varianty. Díky rostoucí poptávce potenciálních kupců však vlastní bydlení šlape pronájmu doslova na paty. V případě, že se dnes rozhodnete nemovitost prodat, neměli byste mít s nalezením kupce větší problémy. Ne vždy však kápnete na toho pravého. Trh s realitami včetně potenciálních zájemců je totiž plný neočekávaných nástrah. Ty se mohou pro laika, bez zkušeností s prodejem či koupí realit, stát opravdovým problémem, který proces prodeje nemovitosti v tom lepším případě pouze oddálí. Doporučujeme proto vybrat vhodného partnera v podobě realitní kanceláře, která vám s prodejem bytu pomůže a zajistí i kompletní servis. Nejen, že prověří zájemce a doporučí toho nejvhodnějšího, ale také připraví nemovitost k fotografování či prohlídce se zájemci. Prohlédne nemovitost, upozorní na technické nedostatky, pomůže s přípravou smluv, právními aspekty, odhadem ceny nemovitosti a dalšími záležitostmi. Realitní makléři v tom umí, jak se říká, opravdu chodit. Nechte si proto poradit a svěřte se do rukou opravdových odborníků, kteří ušetří nejen váš čas.


Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.