30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Hypotéky, Úspora energií

Realizace dřevostavby: S důrazem na maximální úsporu času i peněz

 

Uvažujete aktuálně o novém bydlení? Pak už jste zcela jistě řešili dilema mezi klasickým zděným domkem a dřevostavbou. Na realizaci samotného záměru chce ušetřit úplně každý a této zásadní otázce se nevyhneme. My se v následujících řádcích zaměříme na dřevostavby. Právě ony jsou totiž schopny přinést vysokou úsporu finančních prostředků.

Expresní realizace

Stavba standardního zděného domu většinou trvá minimálně jeden rok, a to lze volit i řešení na klíč. Naopak u dřevostavby vyřídíte úvěr ze stavebního spoření anebo hypotéku, objednáte si realizaci u konkrétní firmy a za pár měsíců můžete bydlet. Přímo ve smlouvě budete mít totiž zaneseno datum dokončení, potažmo nastěhování se do vašeho nového sídla. Nejzdlouhavější mohou být snad jenom tahanice s úřady týkající se vyřízení stavebního povolení. I tady je ale možné začít s předstihem a vše bude vyřešeno do několika týdnů.

Úspora energií zaručena

Velkou výhodou dřevostavby je maximální úspora energie. Dřevo je čistě přírodním materiálem, který dokáže udržet v interiéru dostatečné množství tepla. Objekt se velmi rychle nahřeje a při kvalitně realizovaném zateplení nedochází ke zbytečným únikům mimo jeho interiér. Určitě na tento fakt myslete, hypotéka se dá jednoduše lehce navýšit a pořídíte si třeba i tepelné čerpadlo, které dokáže ušetřit ještě více peněz. Celková cena dřevostavby bude ale s největší pravděpodobností mnohem nižší, než by tomu bylo u zděného domku.

Ušetřete ještě více peněz s dotací

K vyšší úspoře můžete přijít v případě, že využijete dotačního programu Nová zelená úsporám. Zažádat si o příspěvek lze až do roku 2021. Vše bude vyřízeno do 3 měsíců od schválení žádosti. Dotace se přitom nevztahuje jen na novostavby. Rozhodnete-li se pro rychloúvěr na rekonstrukci, klidně můžete o dotaci zažádat. Budete-li splňovat požadavky na nízkoenergetické bydlení, peníze získáte.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.