30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Jaké jsou alternativy ke klasickým bankovním a nebankovním půjčkám?

Úvěry se obvykle dělí na bankovní a nebankovní. Věděli jste ale, že jsou ještě další možnosti, jak sehnat peníze? Která bude výhodnější právě pro vás, nelze říct. Vždy je potřeba posuzovat konkrétní případ, hodně záleží rovněž na tom, na co peníze potřebujete. Prozkoumejte možnosti a pak si je porovnejte.

Rozdíly mezi bankovními a nebankovními půjčkami jsou jasné. V bance budou chtít potvrzení příjmů, prozkoumají si registr dlužníků, někde požadují ručitele, vyžadují vlastnění účtu u jejich instituce nebo si kladou další podmínky. A hlavně vás naprosto otráví spoustou papírování a osobní schůzkou. Nebankovní sektor je oproti tomu daleko flexibilnější, rychlejší a mírnější. Ručitel není třeba, půjčí vám i se záznamem v registru a bez potvrzení příjmu. Ty nejlepší nebankovní půjčky přitom nemají o nic moc horší úrok než v bance. Pojďme se ale rozhlédnout ještě trošku dál, až za klasické bankovní a nebankovní úvěry.

Znáte půjčky zdarma?

Daly by se sice také zařadit mezi nebankovní úvěry, protože je obvykle poskytují nebankovní společnosti, nicméně zaslouží si své speciální místo. Mnoho lidí o nich totiž vůbec neví. Například Zaplo půjčka je vám napoprvé zprostředkována úplně zdarma, pokud požádáte o částku nižší než 8000 Kč včetně. Nebankovní poskytovatelé těmito akcemi lákají nové zákazníky, jelikož věří, že neskončí u jedné půjčky. Často se jim tento předpoklad skutečně vyplní.

Půjčka místo našetřených peněz

Zajímavý model úvěru nabízí také Ferratum. Jejich Ferratum Credit je vlastně takovým měšcem peněz, odkud si můžete libovolně brát, jestliže tam též budete něco vracet. Jedná se o vhodnou variantu pro ty, kdo si půjčují častěji. Nemusí pak žádat zvlášť o každou další půjčku. Na druhou stranu je potřeba si pečlivě hlídat útratu a nečerpat zbytečně více peněz, než potřebujete.

P2P úvěry

Znáte Zonky? To je největší průkopník P2P (peer-to-peer) půjček u nás. Mnozí lidé předpovídají, že ve sdílení majetku a prostředků je budoucnost, a sdílení peněz je skutečně zajímavé. Investoři vydělají, protože dostanou vyšší úrok než na spořícím účtu v bance, a dlužníci jsou spokojení, jelikož mají úrok ve srovnání s bankou zase nižší. Na druhou stranu je potřeba upozornit, že Zonky si žadatele prověřuje lépe než nebankovní společnosti, podle rizikovosti pak dostanete úrok. Zároveň musíte transparentně sdělit, na co peníze potřebujete. Popis vidí všichni investoři a mohou se rozhodnout, zda vám chtějí přispět na nové auto, opravu vytopeného sklepa apod.

Soukromí investoři

Potřebujete peníze na podnikání? Sháníte někoho, kdo investuje do vašeho nápadu? Pak možná seženete nějakého soukromého investora. Nebude to sice zrovna nejrychlejší půjčka, ale na druhou stranu dostanete peníze výhodně. Splatíte je, až se firmě bude dařit, nebo vyrovnáte dluh podílem ve společnosti. Peníze na podnikání lze získat i v nejrůznějších soutěžích pro startupy. Každoročně jich v ČR probíhá několik.

Jak vidíte, možností zisku peněz je opravdu spousta. Tak si chytněte tu svou!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.