30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Ideální bydlení – jak si správně vybrat?

Věčná otázka všech, kdo hledají bydlení, je, zda vzít podnájem či investovat do vlastního bydlení. I když podnájem se může zdát jako ideální řešení v případě, že potřebujete jen přechodné bydlení či ještě přesně nevíte, kam se bude dál ubírat váš život, pokud se chcete usadit a plánujete rodinu, vlastní bydlení je nezbytností.

Byt či dům?

Při zvažování, zda je pro vás lepší byt nebo dům, musíte vycházet zejména z vašeho životního stylu a vašich představ do budoucna. Pro někoho, kdo si svůj život představoval v malém domečku u lesa se zahradou, asi těžko bude postačovat byt na sídlišti. Naopak pro člověka, který nerad dojíždí a vyhovuje mu komfort, který město nabízí, bude domek na vesnici hotovou noční můrou. Je však pravdou, že pro děti bude vždycky lepší rodinný dům, kde si mohou hrát na zahradě. Co tedy všechno zvážit? V první řadě prozkoumejte lokalitu, kam se chcete stěhovat. I mnoho vesnic či satelitních městeček nabízí kulturní vyžití, dobré školy či školky nebo zájmové činnosti pro děti. Také je zde otázka dojíždění. Nebude vám vadit trávit v autě tolik času? Nebo vám to naopak nevadí? Bydlení v domě je také mnohem náročnější na údržbu než bydlení v bytě. Odměnou vám však bude maximální soukromí a prostor.

Výhody a nevýhody

Je třeba také vzít v úvahu finanční situaci. Mnoho lidí je přesvědčených, že rodinný dům je mnohem dražší varianta než pěkný byt v centru města. Je sice pravda, že v některých případech to může platit, avšak při dnešních cenách městských bytů může být právě tou levnější variantou dřevostavba na klíč. Kromě toho získáte i zahradu, která mnohým rodinám ve městech chybí. Dobrou volbou jsou i nízkoenergetické domy. Počáteční náklady jsou sice mírně vyšší, avšak dům vám svou energickou nenáročností všechny výdaje vrátí během pár let zpátky.

A co vy? Preferujete bydlení v domě či bytě?

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.