30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Jak získat Bitcoin?

Síť Bitcoin funguje již od roku 2009. Základem pro její vznik byly koncepty jako „Bit gold“ a „b-Money „. Dnes je Bitcoin známý celosvětově a pro platby existuje oficiální software.

Čím je Bitcoin zvláštní?

Každá měna je na někom nebo něčem závislá. Její hodnota se odvíjí od důvěry spotřebitelů v systém, od fiskální či monetární politiky. Bitcoinu se tato skutečnost netýká.Kryptoměna je navržena tak, aby ji nikdo nemohl ovlivňovat. V síti Bitcoin tedy neexistuje inflace, podvody či zabavování účtů. Množství kryptoměny, které bude uvolněno do oběhu, je předem známé a definováno.

Získání nebo nákup bitcoinu je záležitost na několik minut. V dnešním světě máme několik způsobů, pomocí kterých Bitcoin získáte:

1. Nové vytvoření „těžba“ bitcoinu

Funguje na principu posílání peněz. Jde o anonymní proces, odesílatelé a příjemci tudíž neznají svou identitu.Těžaři potvrzuji transakce za odměnu v podobě bitcoinu.

2. Burza

Jde o cenově nejvýhodnější způsob. Bitcoin nakoupíte přímo u zdroje. Pokud se podobné burzy chcete zúčastnit, musíte počítat s ověřením identity.

3. Nákup v bankomatu

Možná jste si i vy všimli, že ve vašem okolí přibyly bitcoinové bankomaty. Jejich počet neustále roste. Bankomaty slouží nejen na nákup, ale také na prodej bitcoinu. Při použití bankomatu určitě počítejte s poplatky.

Zabezpečte svůj Bitcoin

Ideální způsob, jakým svůj Bitcoin ochráníte, je jeho stažení na hardwarovou peněženku. Peněženka stojí několik tisíc korun, investice se vám ale rozhodně vyplatí. Pokud nejde o vysokou částku, a chcete jen vyzkoušet, jak celý proces funguje, postačí vám i obyčejná softwarová peněženka.

Nese Bitcoin rizika?

Bitcoinová síť je zabezpečená a technologicky vyspělá. Doposud nebyla prolomena, ale i tak čelí jistým rizikům. Jde o online síť, může být proto náchylná na hackerské útoky.

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.