30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Podnikání

Na co si dát pozor, pokud posíláte zboží do zahraničí?

Při posílání balíku do zahraničí je potřeba dodržet několik zásadních kroků. V tomto článku vám ukážeme, na co si tedy dát pozor.

Poslat zásilku do zahraničí je velice jednoduché. Mezinárodní přeprava zásilek má oproti té tuzemské ale několik specifických vlastností. Dejte si na ně pozor, aby váš balíček v pořádku dorazil.

Co je potřeba dodržet?

Nejjednodušší mezinárodní přeprava je v rámci Evropské unie. K balíku totiž nemusíte přikládat žádnou fakturu ani jiné dokumenty. Díky společnému trhnu navíc není potřeba odvádět ani žádné clo a DPH. Opačná situace je ale u třetích zemí. Některé země přijímají zásilky bez toho, aniž byste museli platit clo. Většinou mají ale limity na cenu zboží. Jestliže je cena zboží menší než 200 dolarů, v USA nebudete mít žádné problémy. Podobné limity jsou určeny i v jiných zemích. Proto si je raději zjistěte. A to i přestom že clo by měl platit koncový zákazník.

Při posílání balíku do zemí EU tak dbejte především na to, aby zásilka splňovala veškeré další požadavku. Výrobek kvalitně zabalte a snažte se dodržet i váhu stanovenou vaším přepravcem. Nezapomínejte ani na předměty, které by se poštou neměly posílat. A nejde jen o nelegální zboží jako jsou drogy nebo kradené předměty.

Výběr dopravce

Posledním krokem je pak výběr samotného dopravce. Mezinárodní přeprava totiž není pro každého, některé společnosti tedy nabízejí doručení jen v tuzemsku. Některé velké společnosti ale mají dostatečnou infrastrukturu na to, aby mohly vaše zboží doručit i do zahraničí. Najděte tedy takového poskytovatele, který vám vaše přání splní. Mezi dobré možnosti patří například společnost Emons. Ta má ve svém repertoáru nejen dopravní automobily, ale také vlaky určené pro větší zakázky. Jestliže tedy budete potřebovat dopravit několik palet se zbožím, nebo jen malou zakázku nepříklad do sousedního Německa, Emons se o váš balík postará a v bezpečí ho dopraví.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.