30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

8 důvodů proč investovat do kryptoměn

Fenoménem poslední doby jsou kryptoměny – neboli digitální měny – jako například Bitcoin, XRP, litecoin, dogecoin. Vlastníte už nějaké? Má smysl do krypto investovat? Pokud ano, proč? Vše jsme pro vás shrnuli do osmi bodů. Pojďme si udělat malou procházku krypto světem.

1) Nezávislost na státní ekonomice

Zásadní výhodou kryptoměn oproti tradičním měnám je nezávislost na standardní státní ekonomice a na ekonomických faktorech, jako je třeba míra inflace. Asi nemusíme dodávat, že míra inflace je teď v ČR velmi vysoká, a tak běžná měna – koruna – ztrácí svoji hodnotu. 

2) Kryptoměny nejsou kontrolovány vládou ani centrální bankou

Na kryptoměny nemá přímý vliv žádná centrální banka ani vláda. S tím souvisí i filosofie „kryptoměnových srdcařů“, kteří v kryptoměnách a ekonomickém krypto světě vidí formu svobody a nezávislosti na etablovaném finančním systému.

3) Krypto svět bez hranic

Kryptoměny nemají hranice. Jsou digitální, a jak jsme si již řekli, nezávislé na tradičním finančním systému. Ve světě kryptoměn nepotřebujete pro své finanční transakce prostředníky – banky nebo další společnosti.

4) Záloha „vedle“ bankovního systému

Silným argumentem pro to, abyste krypto vlastnili, je vaše vyšší nezávislost na státním finančním systému. Položme si pár otázek: Žijeme v ideální, stabilní době? Můžeme stoprocentně věřit, že se česká ekonomika nedostane do krize a česká koruna do ještě vyšší inflace, třeba kvůli mezinárodní politické situaci nebo vnitrostátním politickým rozhodnutím? Je úplné sci-fi, že vám bude z nějakého důvodu jednou obstaven váš bankovní účet, a že tedy nebudete mít přístup ke svým finančním prostředkům. Ať tak, nebo tak, je dobré mít aspoň nějakou zálohu mimo bankovní strukturu – a tuto funkci plní právě kryptoměny. 

5) Krypto trading

Chcete-li, můžete s kryptoměnami obchodovat, a to třeba jen s částí kryptoměn, které vlastníte. Odhadovat budoucí vývoj jejich kurzů a kryptoměny podle toho nakupovat, nebo prodávat. Takto můžete zhodnotit své finanční prostředky. Obchodovat můžete nejen na vzrůst nějaké kryptoměny, ale i na její pokles (technika shortování). Dobrou cestou může být investovat do kryptoměn již zavedených, tradičních a prověřených a dodržovat zásady rozumného investování (investovat prostředky, které aktuálně nebudete potřebovat, případně diverzifikovat své portfolio atd.). Ještě dodejme, že kryptoměna nejtradičnější – bitcoin – nepodléhá inflaci, protože počet bitcoinů je předem pevně dán.

6) S krypto tolik neutratíte

Pokud máte nějaké prostředky v kryptoměnách, krypto účet vás „nenutí“ utrácet, tak jako je to u účtu v běžné měně. Máte spořicí zálohu vedle, s trochou nadsázky jako v „kasičce-prasátku“.

7) Poplatky

Poplatky za transakce jsou nulové, nebo dobrovolné či naprosto minimální. 

8) Transakce: Bleskově a bez hranic

Během chvíle můžete udělat transakci třeba na druhý konec světa.

TIP: Pokud chcete aspoň část svých prostředků či investic nacílit do krypto, je otázkou, kde krypto nakoupit. Bezkonkurenční zabezpečení, zákaznickou podporu v češtině, jednoduše ovladatelné rozhraní a možnost následného držení kryptoměn v krypto peněžence poskytuje česká kryptoměnová směnárna MyCoiner. Tato moderní krypto směnárna funguje fér a bez skrytých poplatků.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.