30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Hypotéky

Nebankovní hypotéka a její výhody i nevýhody

Lidé v životě usilují o dvě základní jistoty. První jistotou v lidském životě je práce. Práci lidé potřebují k finančnímu zabezpečení základních životních potřeb. Druhou jistotou, o kterou lidé usilují, představuje vlastní bydlení. V moderní společnosti není jednoduché získat ani jednou z těchto dvou základních jistot.

Získat uspokojivou práci je přece jen snadnější, než si pořídit vlastní bydlení. Právě práci potřebujeme k tomu, abychom si mohli pořídit bydlení. Totiž chceme–li si pořídit bydlení, musíme na něj nejdříve mít finanční prostředky. Na řadu tak přichází otázka, jak získat nebo našetřit dost? Byt či dům není levnou záležitostí.

Výhodu mají pouze ti lidé, kteří zdědí po příbuzných byt či rodinný dům. Získali tak vlastní bydlení a nemusí se dále starat o jeho pořízení. Lidé, kteří ovšem tuto možnost nemají, si často berou hypotéku. V české společnosti existují dva typy hypoték. Jedná se o hypotéky bankovní a hypotéky nebankovní.

V článku vám přineseme informace o nebankovní hypotéce. Na úvod je velmi vhodné zmínit, že nebankovní hypotéka je určená především lidem, kteří jsou v registru dlužníků. Nebankovní hypotéka představuje větší riziko, než hypotéka poskytnutá bankou – poskytují ji totiž nebankovní společnosti a firmy.

Ještě, než si vezmete nebankovní hypotéku, zjistěte si řádně informace o tomto druhu hypotéky. Bylo by žádoucí znát, co je to nebankovní hypotéka, kde se vyřizuje, jak rychle je vyřízená, jak vysoké úroky jsou u ní a jaké jsou podmínky splátek. Tyto informace vám mohou pomoci při zvažování rozhodnutí. Nebankovní hypotéka je sice rychle vyřízená, ale má drobná úskalí.

Nebankovní hypotéka

Představuje úvěr od nebankovní společnosti, jehož splácení je zaručeno a limitováno stavem a tržní hodnotou nemovitosti. Odhadní cenu nemovitosti si vypracovává investiční firma dle svých parametrů. Na nebankovní hypotéku tak dosáhnou všichni, kteří vlastní nemovitost. Po splacení zaniká zástavní právo k nemovitosti. Nemovitost tak zůstává v rukou majitele.

Doba splácení nebankovní hypotéky

Doba splácení není stanovená podle měsíční výše splátek. Je nastavená individuálně podle nemovitosti, lokality a požadavku klienta. Doba splácení se pohybuje od 1 roku do 30 let.

Vyřízení nebankovní hypotéky

Nebankovní hypotéku si vyřídíte u jakékoliv nebankovní společnosti. Potřebovat k jejímu vyřízeni budete dva doklady totožnosti, nájemní smlouvu, evidenční list, nabývací titul k nemovitosti (kupní smlouvu, darovací smlouvu), fotografie vaší nemovitosti (z venku i ze vnitř), kopii kartičky vašeho účtu.

Rychlost vyřízení nebankovní hypotéky

Na rozdíl od hypotéky bankovní, je vyřízení nebankovní hypotéky velmi rychlé. Pokud doložíte všechny požadované doklady, je vám do druhého dne schválená.

Úroky nebankovní hypotéky

Roční úrok se pohybuje okolo patnácti procent za rok. Což je třikrát vyšší úrok, než mají hypotéky bankovní. Nebankovní hypotéka se tak velmi prodraží.

Podmínky splácení nebankovní hypotéky

Před podpisem si spočítejte, jakou měsíční výši můžete splácet. Nebankovní hypotéka má přísné podmínky pro splácení. Nemůžete si dovolit odložit splátky. V případě nesplacení měsíční splátky v termínu následuje trest v podobě sankčních poplatků.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.