30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice, Peníze

Nechte si pomoct s likvidací s.r.o. a pusťte se do nového podnikání

Autor obrázku: reynermedia

Bohužel, ne každá společnost po letech fungování chce setrvávat na obchodním trhu a být v obchodním rejstříku. Důvodů ukončení podnikání může být mnoho – zdravotní potíže, odjezd do zahraniční, špatná finanční situace nebo třeba touha začít pracovat v jiném oboru…

Nelehké zrušení firmy

Nemáme-li s něčím zkušenost, může se nám daná věc zdát velmi složitá. Stejně je to i se zrušením firmy, které probíhá ve dvou fázích. Proto není od věci požádat o radu zkušenou společnost, která se touto problematikou zabývá již dlouho a má zkušenosti s likvidací malých i velkých podniků. Dodáte jí pouze potřebné podklady a ona vše lehce a bez problémů, vyřídí s vaším svolením za vás.

Zdlouhavá likvidace společnosti s ručením omezeným

Paradoxem je, že zahajujete-li činnost, vyřídíte vše v řádu týdnů. Pokud ale chcete udělat opačný krok, čeká vás několika měsíční čekání, než bude vše vyřízené a vaše firma vymazána z obchodního rejstříku. Likvidace s.r.o. je náročný proces, který by měl pomáhat provádět, nebo celý provádět odborník.

Budete muset zjistit účetní stav společnosti a připravit mimořádnou účetní uzávěrku. Nutná je i příprava zápisnice z valné hromady. Následovat bude zápis vstupu společnosti do likvidace do Obchodního rejstříku a oznámení tohoto faktu v Obchodním věstníku. Obeznámit je potřeba i daňový úřad, sociální a zdravotní společnosti. Pak dojde opět k zasedání valného shromáždění a schválení likvidace společnosti. Neodmyslitelná je i komunikace s daňovým úřadem, požadavek na souhlas s výmazem společnosti. Při tom všem vás čeká zdlouhavé čekání na průběh a sled navazujících úkonů.

Tohle vše jsou velmi dobré důvody pro to, abychom si na pomoc povolali zmiňované profesionály v oboru.

Začněte znovu a nenechte se odradit

Ať už byl důvod ukončení společnosti jakýkoli, vždy je možné začít znovu a lépe. Máte-li kupříkladu k dispozici prostory a zkušenosti s vedením skladu, zařiďte si sklad svůj, vybavte jej manipulační technikou na přepravu materiálů ve skladech a začněte pracovat.

Odvážným a podnikavým vždy štěstí i osud přejí!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.