30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Chytré způsoby, jak ušetřit peníze – 2. díl

607168_change_purseStejně jako v prvním díle, i ve druhém si můžete přečíst rady, které vám pomohou snížit rodinné výdaje.

Neplaťte za hudbu

Pokud jste hudební narkoman, pravděpodobně stahujete nejnovější a nejlepší písničky z iTunes bez rozmyšlení. Místo toho si je pusťte na Youtube nebo zajděte do knihovny a vypalte CD zdarma. V závislosti, na této skutečnosti můžete za rok ušetřit stovky dolarů.

Přeskočte posilovnu a použijte Matku přírodu jako vaše hřiště

Zrušte své členství v tělocvičně a zapracujte na sobě venku ( běh, jízda na kole, atd.). Mohlo by vám to ušetřit několik tisíc ročně. Navíc uvidíte tu změnu na vašem těle. Zlepší se vám dýchání a budete spát jako dudek.

Cvičte s přáteli

Příliš chladno abyste šli ven? V chladných měsících si nepřejete nic jiného, než se zachumlat nebo se sejít s přáteli a dívat se na DVD. Dokonce si můžete vyzkoušet městský bazén, tenisové kurty a další veřejné rekreační plochy.

Zlepšete svou karmu

Chcete cvičit jógu a přitom necítit prázdno ve vaší peněžence. Mnoho studií má program ,,Karma jóga“, ve které dostanete praxi zdarma výměnou, že strávíte několik hodin každý týden za čištění studia. Zdravotní přínosy jógy jsou nekonečné – finanční výhody vám umožní ušetřit několik stovek ročně.

Používejte kupóny

Existují milióny online stránek na úsporu, jako např. Slevomat atd. kde můžete ušetřit až 80 procent v restauracích, na filmy, vstupenky a výlety mimo. Stačí se mít na pozoru a sledovat položky a utrácení za něco co nepotřebujete.

Najděte si přírodní náhradu za kosmetiku

Vyhněte se drogeriím nebo drahým obchodním domům na značkové oční krémy a zkuste jednoduše okurku na oči. Za předražené kosmetické produkty můžete ušetřit až tisíce ročně. Domácí prostředky fungují právě tak dobře a ani při tom nemusíte vyloupit banku. Úspora peněz může být krásná věc.

Podpora místní ekonomiky úderem na trhy zemědělců

Stravování se v sezóně vám nejenom zajistí zdravý životní styl, ale také ušetří několik korun pro vaši peněženku. Podpoříte tak nejen okolní podnikatelé, ale také sebe.

Dodávky jídla

Je jisté, že dovozem jídla do domu neušetříte. Strategie je však jasná, začněte vařit! Ušetříte tak za každou donášku několik desítek korun a zlepšíte také své kuchařské dovednosti.

Nenavštěvujte neustále nehtové studio

Nechat se hýčkat každé dva týdny na manikúře a pedikúře vaší peněžence opravdu neprospívají. Zkuste si tam zajít jen jednou za měsíc místo dvakrát a ušetříte polovinu z vaší obvyklé částky a to už je co říct.

Nakupování v drahém obchodním domě

Zkuste se poohlédnout po místních second-hand obchodech. Nemusíte si tam kupovat celý šatník, ale občasné nákupy vás tam vyjdou až o 80 procent levněji, než v normálním obchodě a najdete tam různé zajímavé kousky, které v obchodě jen tak neobjevíte. Pokud ovládáte ruční práce, můžete si oblečení přešívat podle vašeho vkusu.

Předplacený mobilní plán

Jak často používáte svůj mobilní telefon? Pokud opravdu používáte telefon v případě nouze, je možná čas, rozhodnout se pro kredit, což by mohlo přidat na vašich úsporách až o několik stovek každý rok.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.