30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Jak se vyhnout exekuci?

Strach z exekuce trápí stále větší počet lidí. Někteří z nás se do nich dostanou kvůli neplnění svých závazků, jiní snad ani nevědí, jak k exekuci přišli. Do poslední chvíle je ale možné se jí vyhnout.

Komunikace s věřitelem je velmi důležitá

V první řadě je třeba komunikovat s věřitelem. Pokud jste u něj v prodlení, nevyhýbejte se mu, zvedejte mu telefony a snažte se spolu s ním najít nějaké přijatelné řešení tak, aby vše nevyústilo právě exekučním příkazem.

Vyplacení exekuce formou půjčky

Ve chvíli, kdy už hrozí, že věc bude předána exekutorovi, je dalším možným řešením půjčka na vyplacení exekuce. Jedná se vlastně o typ úvěru, kdy získáte potřebné finanční prostředky k tomu, abyste ještě na poslední chvíli zaplatili věřiteli a nebyl vám tak obstaven plat či dokonce majetek.

Půjčky na vyplacení exekucí poskytují převážně nebankovní společnosti. Počítejte tak s vyšším úrokem. Ten by ale v žádném případě neměl dosahovat nějakých příliš vysokých hodnot, pak už by se mohlo jednat o lichvu. Mějte na paměti, že vám takováto půjčka má v první řadě pomoci, ne vás dostat v blízké budoucnosti do ještě větší problémů.

Pomoci může i rychlý úvěr

Kromě speciální půjčky na vyplacení exekuce si samozřejmě můžete vzít i nějaký jiný rychlý úvěr. Vzhledem k tomu, že už nejspíše budete zapsáni v registru dlužníků, neboť jste v prodlení s půjčkou, obraťte se rovnou na nebankovní společnosti. Banka vám v tomto případě nejspíše nepomůže, neboť zkrátka nemáte takovou bonitu.

Při snaze vyhnout se exekuci se nepouštějte zbytečně na tenký led. Pokud se rozhodnete pro půjčku, která má exekuci zastavit, vždy dejte přednost osvědčené společnosti s dobrými referencemi, která nabízí úvěry za dobrých podmínek, a máte u ní jistotu, že vás nechce pouze „oškubat“. Zcela určitě se vyhněte nabídkám pouličních lichvářů. Ti vám ve složité životní situace nepomohou, ba spíše naopak.

Komerční sdělení

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.