30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Nebankovní půjčky: Co všechno byste o nich měli vědět?

Donutila vás bezútěšná finanční situace požádat o půjčku? Pak jste pravděpodobně jako první zamířili do banky. Zde na vás čekal poměrně náročný proces, během kterého bankovní úředník zkoumal vaši bonitu i závazky z minula. Pokud narazil na jakoukoli nesrovnalost či sebemenší vroubek, vaši žádost o půjčku smetl bez pardonu ze stolu a vy jste se znova ocitli bez příslibu finanční podpory i elánu. Jak se s takovou situací vypořádat? Odpovědí mohou být nebankovní půjčky, jejichž stručná charakteristika bude součástí následujících řádků.

Nebankovní půjčky ve zkratce

  • Půjčky, které nabízí nebankovní poskytovatel
  • Benevolentnější podmínky získání
  • Vyšší riziko poskytovatel kompenzuje vyššími úroky
  • Možnost sjednat půjčku online
  • Půjčky bez dokládání účelu
  • Někteří poskytovatelé nechtějí dokládat příjem
  • Možnost odkladu splátek
  • Některé společnosti nenahlížejí do registrů dlužníků
  • Možnost půjčit si také nižší částky (tzv. mikropůjčky)
  • Rychlý převod peněz

Výhody a přednosti nebankovních půjček

Mezi základní výhody patří nepochybně mírnější podmínky získání. Zatímco banka mapuje vaši finanční minulost, bude chtít znát informace o vašem zaměstnavateli, ale i všech výdajích či příjmech, řada nebankovních společností se nezajímá o to, zda jste zaměstnáni na dobu určitou, neurčitou či aktuálně v pracovním poměru vůbec nejste.

Důležité jsou pro ně jiné parametry, mezi které patří třeba vaše schopnost půjčku splatit či registry dlužníků. Ani do těch ovšem někteří nebankovní poskytovatelé půjček nenahlížejí nebo údaje v nich neberou jako případnou překážku při schválení a poskytnutí půjčky.

Mezi další výhody patří také rychlý proces sjednání a vyřízení půjčky, stejně jako následné poukázání peněz na bankovní účet či prostřednictvím poštovní poukázky. Půjčku u řady poskytovatelů vyřídíte pěkně z pohodlí svého domova prostřednictvím online formuláře, který je k nalezení na oficiálních webových stránkách společnosti či stránkách zprostředkovatele.

Také samotné čerpání půjčky s sebou nese řadu předností. Dostanete-li se do nepříjemné situace, obvykle stačí společnost kontaktovat a domluvit se na novém splátkovém kalendáři či odkladu splátek. Za odklad vám sice může být účtován menší poplatek, na druhou stranu získáte několik dlouhých dnů tzv. „k dobru“.

Nevýhody a rizika nebankovních půjček

Nebankovní půjčka, stejně jako kterákoli jiná, je pochopitelně opředena také několika riziky a nevýhodami. Jednou z nich jsou jistě úroky, které bývají zvláště u půjček bez nahlížení do registru dlužníků nebo dokládání příjmu vyšší. Společnost, která tyto půjčky nabízí, si totiž takto kompenzuje riziko, jež musí podstupovat.

Při výběru vhodného poskytovatele důkladně vybírejte a porovnávejte jednotlivé nabídky. Zabrouzdejte do internetových fór a diskuzí nebo se poptejte v okolí známých či přátel. Osobní doporučení a skutečné reference jsou totiž tím nejcennějším parametrem výběru.

Vyhněte se také nápadně výhodným půjčkám, ale třeba i úvěrům, u kterých po vás bude jejich poskytovatel vyžadovat nějaký poplatek předem. V takovém případě pravděpodobně neuvidíte ani uhrazený poplatek ani přislíbenou půjčku.

Pozor si dávejte také na podmínky úvěru a termíny splatnosti. Důkladně si pročtěte obchodní podmínky i samotnou smlouvu (je-li u daného poskytovatele k dispozici).

Nikdy také nepodepisujte nic, čemu nerozumíte. U termínů splatnosti ověřte, zda jde skutečně o měsíční splátky. Některé společnosti chtějí vypůjčené prostředky vracet v řádech týdnů nikoli měsíců. V případě prodlení okamžitě kontaktujte poskytovatele a seznamte jej s nastalou situací.

Máme pro vás 3 nejlépe hodnocené poskytovatele nebankovních půjček:

1. Zaplo Finance s.r.o. – Půjčka ZAPLO

V rámci první ZAPLO půjčky můžete požádat o 1 000 až 8 000 Kč. Pokud si budete u společnosti půjčovat pravidelně, může se výše půjčky vyšplhat až na 20 000 Kč. Splatnost této mikropůjčky se pohybuje mezi 7 až 30 dny s možností prodloužení. Půjčku vyřídíte online nebo prostřednictvím jedné SMS zprávy. Společnost uplatňuje zásady zodpovědného půjčování a v případě první žádosti nabízí půjčku zcela ZDARMA!

2. Home Credit a.s. – Japonská půjčka

Společnost Home Credit patří mezi jedny z nejprestižnějších poskytovatelů nebankovních úvěrů u nás. Japonská půjčka patří do skupiny tzv. mikropůjček a půjčit si zde proto napoprvé můžete 1 000 až 10 000 Kč po dobu 30 dnů s možností prodloužení až na 5 měsíců. Při opakovaných žádostech je následně možno požádat až o 50 000 Kč. Základní poplatek u Japonské půjčky činí 33 korun za každou tisícikorunu půjčenou na 30 dní. Pokud půjčku navíc splatíte do 14 dnů, máte jí zcela ZDARMA!

3. CreditPortal, a.s. – CreditPortal půjčka

U společnosti CreditPortal, a.s. si můžete půjčit 500 až 30 000 Kč na dobu 30 dnů. I zde je ovšem možno požádat o odklad splatnosti. Půjčku vyřídíte online a nikomu nemusíte dokládat, na co vypůjčené prostředky použijete. Peníze si můžete nechat zaslat na účet nebo si je vyzvednout na čerpacích stanicích, popřípadě prostřednictvím Blesk peněženky. Za pravidelné využívání služby na vás navíc čekají atraktivní slevy a odměny.

Znáte někoho, kdo o nebankovní půjčce vážně uvažuje? Sdílejte mu dnešní článek!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.