30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Několik zajímavostí o registru dlužníků

Sousloví registr dlužníků je pro mnohé z nás poměrně známé, a to především z toho důvodu, že je skloňován v souvislosti s půjčkami. Mnohé jsou totiž nabízeny bez registru. Co vlastně tento pojem znamená? Jedná se o jakýsi seznam osob, které mají doposud nesplacené závazky vůči jiným osobám, případně společnostem. Dostat se sem není nijak příjemné, zato velmi jednoduché. Stačí se jenom zadlužit. Ať už jsou vaše informace o registru dlužníků jakékoli, my se je pokusíme doplnit o nějaké zajímavosti, jež třeba doposud neznáte.

Můžete do registru nahlédnout i vy?

Ano, samozřejmě! V současné době je registr dlužníků online zdarma k nahlédnutí. Není to nic složitého a za několik málo vteřin se dozvíte, jestli máte nějaké dluhy, anebo byl váš záznam v důsledku jejich splacení již vymazán. Stejně tak si můžete zjistit platební bilanci nějaké jiné osoby! To je samozřejmě velmi výhodné v momentu, kdy potřebujete někomu peníze půjčit a nevíte, zdali je bonitní, či nikoliv.

Jak dlouho v registru zůstanou informace?

Jestliže si myslíte, že splacením závazků vaše jména z registrů dlužníků automaticky mizí, jste na omylu. Uchovávají se taktéž v nebankovním registru označovaném jako NRKI a bankovním BRKI. Jinak existuje i registr Solus, v němž můžete být zaznamenáni ještě 3 roky poté, co se vám podaří uhradit veškeré vaše stávající závazky. Pokud jste v registru zapsáni a potřebujete půjčit, bude řešením jen půjčka v insolvenci.

Raději své závazky splaťte včas

V každém případě se vyplatí vyřešit své stávající dluhy co možná nejrychleji. V současnosti existuje spousta alternativ. Patří mezi ně třeba půjčka pro zadlužené, ale také konsolidace úvěrů. V nejhorším případě existuje i instituce vyhlášení osobního bankrotu. To je ale až poslední možné řešení, na které byste neměli spoléhat jako na něco, co vás zaručeně spasí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.