30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

S operativním leasingem dosáhne na nové auto každý

Nový vůz má spoustu výhod. Nemusíte si dělat starosti, co s ním předchozí majitel vyváděl, disponuje zárukou a nejnovějšími technologiemi. Dovolit si ho ale může jen málokdo. Lidé totiž obvykle nedisponují dostatečným kapitálem a čekat několik let, než našetří stovky tisíc, není možné. Nicméně jde to i jinak.

Kdo touží po novém autě, na nějž momentálně nemá dostatek peněz, měl by popřemýšlet nad leasingem. Ne nad tím klasickým finančním, ale spíš nad operativním. Ten totiž zajišťuje, že klient dostane nový vůz každých pár let.

V čem spočívá operativní leasing?

Jedná se o službu, kdy zákazník platí měsíční poplatek a v rámci něj může užívat zvolené vozidlo. Nikdy ovšem nedojde k tomu, že by byla splacena celá hodnota auta a to přešlo do vlastnictví klienta. Vozy zůstávají majetkem leasingové společnosti

Smlouvy na operativní leasing bývají uzavírány nejčastěji na dva nebo tři roky a co se děje poté, závisí na přání klienta. Buď si může auto za zůstatkovou cenu odkoupit, nebo uzavře novou smlouvu na jiný vůz. Kdo si libuje v nových technologiích, může každých pár let získávat moderní vůz, aniž by disponoval statisícovými částkami. Platí se jen měsíční paušál, který se odvíjí od typu zvoleného vozu. Když člověk přijde o zdroj příjmu, jednoduše příští smlouvu uzavře na vůz nižší třídy a bude platit méně.

Jaké jsou jeho další výhody?

Jelikož je auto neustále majetkem leasingové společnosti, je to ona, kdo se stará o pravidelný servis. Pomáhá také v případě dopravní nehody, poškození nebo odcizení vozidla. Navíc nemusíte řešit, co se s vozem stane po uplynutí smluvní doby. Firma si sama najde kupce.

Pro podnikatele by mohlo být zajímavé, že je celá leasingová měsíční splátka plně daňově odečitatelnou položkou, a pokud si objednají auta pro celou firmu, mohou se bavit o zajímavých částkách. Velkoodběratelské slevy umožňuje operativní leasing od Hertzlease.cz, známé firmy působící téměř po celé Evropě.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.