30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Hypotéky, Investice

Stavba nového domu – co vše je potřeba zvážit?

Mít vlastní dům je snem mnoha lidí, kteří dávají přednost přírodě před ruchem a shonem města. Od snu to pak k realitě může být jen kousek, avšak je potřeba pečlivě plánovat a zvážit všechny dostupné možnosti.

Lokalita

Pozemek, na kterém budete bydlet, je klíčový. Rodinný dům si totiž můžete přizpůsobit k obrazu svému, avšak s pozemkem a lokalitou již později nelze udělat nic. Než se tedy rozhodnete, kde chcete bydlet, zamyslete se, zda dané místo splňuje všechny vaše požadavky. Jak daleko budete dojíždět do práce? Je zde veškerá občanská vybavenost? Jak daleko to budou mít vaše děti do školy či školky? Jací jsou vaši sousedé? I zdánlivé maličkosti totiž mohou rozhodnout o tom, jak se vám bude na vybraném místě žít. Pokud si přejete zahradu, je třeba vypočítat, jak velká po dostavění domu bude. Vejde se vám tam bazén, místo na grilování či trampolína pro děti? Zbude i dostatek místa na pěstování zeleniny či ovocných stromů?

Domov pro vaši rodinu

Pokud už máte pozemek vybraný, je potřeba se rozhodnout, jaký typ stavby si budete přát. Existuje mnoho variant a každá z nich má své nesporné výhody i nevýhody. Je tedy třeba si ujasnit, jestli chcete klasický zděný dům, či dáte přednost rychle postavené moderní dřevostavbě. Dále zda vám bude stačit bungalov, nebo jste vždy snili o patrovém rodinném domě s masivním dřevěným schodištěm. Zamyslete se i nad ekonomicky přívětivými variantami. S nízkoenergetickými domy či pasivními domy můžete ročně ušetřit tisíce korun za energie. Nezapomeňte také, že stavbu domu je třeba svěřit do rukou skutečným profesionálům. Touha ušetřit za každou cenu by se vám nemusela v tomto případě vyplatit. Naopak, nekvalitně postavený dům by vás ve výsledku mohl stát nejenom mnohem více peněz, ale také starostí.

A co vy? Plánujete také stavbu domu?

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.