30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Bitcoiny – kompletní návod pro začátečníky

Chcete se přidat k bohatým a finančně nezávislým lidem, kteří se uměli rozhodnout a věděli, kam investovat své peníze? Zajímejte se o současný trend, kterým jsou kryptoměny, konkrétně pak bitcoiny. Investujte už dnes a nechte své peníze vydělávat.

Co je to bitcoin

Kryptoměny jsou digitální měnou, přičemž bitcoiny jsou jednou z nich. Mohou být nazývány jako virtuální nebo digitální měna. Bitcoiny mohou být těženy nebo nakupovány. Byly vytvořeny v roce 2008 programátorem, který používá pouze pseudonym Satoshi Nakamoto a svět toho o něm moc neví.

Jak bitcoiny získat

Při získávání této rozšířené kryptoměny můžete využít dva způsoby. Nejjednodušším způsobem je koupit bitcoiny za peníze. Druhý, zábavnější a také zajímavější, ale složitější způsob je těžba bitcoinů. K těžbě potřebujete dobře vybavený, herní počítač, který zvládne i náročnější operace a software pro těžbu.

Co je to bitcoinomat

Bitcoin si můžete koupit od konkrétního člověka, ale také od společností, které se těžbou zabývají. V tomto případě se jedná o efektivní investici a bezpečný nákup, který je doporučován víc než cokoliv jiného. Použít můžete také bitcoinomaty, což jsou terminály podobné bankomatům. Zde si můžete zvolit, kolik bitcoinů chcete nakoupit a zároveň vidíte aktuální kurz a konkrétní cenu.

Jak a kde prodávat

Výhodně můžete nakoupit, ale také prodávat na burze. Ta by však měla být prověřená a měli byste si být jistí, že se nejedná o podvod. Při registraci na finanční burzu prokazujete totožnost, můžete dokládat i občanský průkaz a mnohdy jsou žádány podrobné informace o vaší osobě. Zároveň zadáváte svůj účet, platební kartu, a poté již můžete nakupovat do své virtuální peněženky. Tento způsob je vhodný spíš pro ty, kteří se již na finančním trhu orientují více a kryptoměnám opravdu rozumí.

Kam uložit bitcoiny

Pokud přemýšlíte, kam své nakoupené bitocoiny uložit, tak nezapomínejte, že se jedná o digitální měnu. K jejich uložení tak existují bitcoinové a virtuální peněženky. Bitcoin je vlastně unikátní posloupností čísel a nelze jej mít na více místech současně. Adresa vaší peněženky je pak jediným místem, kde budete mít tuto virtuální měnu uloženou, ať už bitcoiny koupíte od reálného člověka, bitcoinmatu, konkrétní společnosti nebo na burze.

Jak vydělat peníze

Nejdůležitější otázkou je způsob, jak pomocí kryptoměn vydělat peníze, vrátit a navýšit svou investici. Nakoupené bitcoiny můžete prodat na burze a obchodováním si vydělat opravdu hezké peníze. Bitcoiny můžete použít k placení zboží a služeb a ušetřit tak významnou část svých reálných peněz, pokud jste virtuální měnu nakoupili ve výhodném kurzu. Digitální měnu můžete nechat na svém účtu a počkat až se peníze zhodnotí a prodat ji klidně za několik let.


 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.