30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Nezařazené

Hliníková okna: Ekonomické a elegantní řešení pro váš dům

Nákup nových oken a venkovních dveří považujeme většinou za jakousi samozřejmost. Je to škoda, protože na trhu existuje hned několik modelů vyrobených z různých materiálů. Rozhodně není nezbytné zůstávat u vcelku zastaralého dřeva anebo barevně nestálého plastu. Naším tipem jsou moderní hliníková okna. Právě tento typ výplní stavebních otvorů se v posledních letech prosazuje stále častěji. Proč? Na to si postupně odpovíme v následujících řádcích.

Odolnost, bezpečnost a trvanlivost

Tyto tři charakteristiky musíme uvést na prvních pozicích. Hliníková okna jsou maximálně odolná. Nevadí jim neustálé se střídání horka, chladnějších dní, deště či větru, případně sněhu. Rám zůstává fakticky neustále úplně stejný. Tvarovou stálost doplňuje i fakt, že tento materiál vydrží velmi dlouhou dobu. Zatímco plastová okna dokážou vydržet bez problémů až 30 let, u hliníkových se většinou udává dvojnásobná délka.

Barevná variabilita a stabilita

Už jste viděli rámy plastových oken po několika letech? Pokud ano, pak především na těch bílých budou patrné stopy času. Jednoduše ztrácejí původní barvu a postupně žloutnou. U jiných barevných odstínů je patrné blednutí. Hliníkové dveře či okna se touto charakteristikou nevyznačují. Naopak, typická je pro ně barevné stálost. Vybrat si navíc již na počátku lze z mnoha barev. Ty se v práškové podobě nanášejí na hliník. Určitě se nemusíte spokojit se standardní stříbrnou barvou.

Ostatní přednosti hliníkových oken a dveří

Je jich vcelku hodně a vyniká mezi nimi minimální hmotnost hliníku. Bez problémů tak lze jak klasická okna, tak třeba i střešní světlíky integrovat do míst, kde by jiný typ výplní dát nešel. Stejně tak jsou hliníkové profily optimální pro zasklení velkých plochy typu výloh a podobně. Uvažujete o hliníkových oknech či dveřích? Podívejte se na pestrou nabídku společnost Pruniwerk patřící mezi nejznámější výrobce tohoto sortimentu u nás.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.