30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Kdy může rychlá půjčka do 5000 Kč zachránit situaci

Pro koho je výhodná rychlá půjčka do 5000 Kč? Těžko se tomu věří, ale někdy pro každého z nás. Tyto online půjčky sice patří do kategorie takzvaných finských SMS půjček, které jsou opravdu drahé a výjimkou tu není ani RPSN v řádu stovek procent. Jenže když chybějí peníze těsně před výplatou, a už prostě musíme zaplatit fakturu za mobil, abychom se neocitli v registru dlužníků, mohou se malé rychlé půjčky stát výhodné i pro nás. Ovšem jen za podmínky, že je z další výplaty ihned beze zbytku splatíme!

RPSN je vztažená na celý rok. Proto ty stovky procent

A tohle je skutečnost, na kterou se při počítání ceny malých půjček musíme soustředit. Malé rychlé půjčky se vracejí během několika týdnů nebo i dnů. Takže výsledná cena úvěru není ve skutečnosti tak závratná, jak to při prvním náhledu v podobě RPSN vypadá.

Ale pozor, předchozí tvrzení platí jen pro situace, kdy jsme schopni půjčku během několika dní nebo maximálně dvou týdnů vrátit. Tehdy je cena snesitelná. Například při vypůjčení 4000 Kč chtějí některé nebankovní společnosti vrátit po 35 dnech 5500 Kč. A když nám půjčka pomůže odvrátit již zmíněnou hrozbu negativního zápisu do registru dlužníků, stane se i z malé a celkem drahé půjčky výhodné řešení.

První prodloužení splatnosti se dá snést

Jenže, co když nás peníze překvapí a po následující výplatě prostě na splátky nezbude? To nejlepší, co můžeme v takové situaci udělat, je ihned kontaktovat věřitele (společnost, od které máme peníze půjčeny). A domluvit se s nimi na odkladu splátek a hlavně na ceně tohoto odkladu.

I rychlé půjčky do 5000 Kč jsou nastaveny tak, aby bylo možné jejich splatnost prodloužit. A první prodloužení většinou ani nebývá tak drahé. Někdy společnosti nabídnou například prodloužení o dva až tři dny zcela zdarma. Do bot nám začne téct až při delším nesplácení.

Každá půjčka je riziko – bez ohledu na její velikost

Nikdo nevidí do budoucnosti a nikdo není schopen předpovědět, zda bude v příštím měsíci schopen pracovat jako obvykle. A zda i výplata bude v obvyklé výši. Nikdy nedokážeme dopředu odhadnout, ani co se nám doma pokazí, co budeme muset koupit nebo nechat ihned opravit.

Proto je vždy dobré se, více než na výběr nejvýhodnější online půjčky, soustředit na průběžnou tvorbu finančních rezerv. Proč? Abychom i v horších časech zvládli sami pokrýt své životní náklady a nemuseli se spoléhat na půjčky, které vždy stojí dost peněz (s výjimkou těch, co jsou v akcích nabízeny zdarma – ale o tom někdy příště).

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.