30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Láká vás investování? Investujte do firem

Investice do firem jsou na českém trhu v současné době velice populární záležitostí a mezi investory budí stále větší zájem. Není vůbec divu, jelikož korporátní dluhopisy nabízejí daleko lepší výnos než státní dluhopisy ČR.  Pro státní dluhopisy je totiž aktuálně charakteristické, že jejich výnos nepokryje ani inflaci. A kromě toho nabízejí menší bezpečnostní riziko než akcie.

Charakteristika korporátních dluhopisů

Korporátní neboli firemní dluhopisy se definují jako závazek emitenta (firmy) vůči věřiteli (investorovi). Obecně je lze chápat jako půjčku, kdy investoři vystupují v podstatě v roli banky. Firmy, jež vydávají korporátní dluhopisy, získávají finanční prostředky na svůj konkrétní podnikatelský záměr, ať už jde o rozšíření výroby nebo nákup nových budov, technologie apod. Tento investiční záměr by vám měl být znám a při investici byste ho měli vždy vzít v potaz.

Na co se zaměřit před investováním

Firemní dluhopisy, tak jako jakýkoliv jiný typ investice, mají také svá rizika. Rizikem firemních dluhopisů je selhání emitenta, kdy nebude schopen v budoucnosti splatit své závazky, čili jistinu a dohodnutý výnos. Proto je třeba vyhodnotit rizika ještě před začátkem investice peněz do dluhopisů. V tomto ohledu vám může pomoci vydané Desatero pro drobné investory do podnikových dluhopisů od České národní banky. V rámci konkrétní firmy se pak zaměřte na její hospodářské výsledky, historii, vlastnictví prospektu ČNB a již zmíněný podnikatelský záměr.

Kam investovat?

Na trhu existuje mnoho firem, které nabízejí možnost investovat do korporátních dluhopisů. A vybrat vhodnou společnost proto nemusí být vždy jednoduché. Avšak na výběru firmy si dejte dostatečně záležet. Pokud hledáte společnost se stabilními hospodářskými výsledky, která má za sebou již dlouhou historii, pak neváhejte vsadit na společnost Europa Investment Property, která se věnuje nákupu, prodeji, pronájmu a rekonstrukci různých typů nemovitostí v několika zemích světa.

Více podrobností naleznete na webových stránkách této společnosti.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.