30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Nezvládáte splácet půjčky? Konsolidace to vyřeší

Do finančních problémů se může dostat každý. Stačí, aby vás život nějak napálil. Vyhoří vám dům, zjistíte, že váš partner dává veškeré peníze do výherních automatů, vaše blízké potká nějaká nemoc, pro kterou je vyžadována drahá lékařská péče. Problémy se splácením opravdu nemusí mít jen nerozumní lidé, kteří si půjčují na každou hloupost. Jenže co pak?

Nejhorší, co můžete udělat, je strčit hlavu do písku, nic neřešit a naříkat nad svým životem. Všechno má své řešení a v tomto případě je docela jednoduché.

Zapomeňte na splácení půjčky další půjčkou

Některé společnosti sice hrdě nabízí půjčky na ruku pro zadlužené, ale nenechte se zlákat. Další půjčkou jen prohloubíte dluhovou past. Čím ji budete splácet? Vůbec si nepomůžete, pouze se zadlužíte u jiného věřitele.

Vhodnou cestou je konsolidace půjček

Máte-li více úvěrů, které nezvládáte splácet, je nejlepším řešením konsolidace půjček, tedy jejich spojení do jedné. Půjdete k nějaké bankovní či nebankovní společnosti, ona za vás stávající dluhy splatí a místo toho vám dá jednu jedinou půjčku. Splátky nastaví tak, abyste je byly schopni uhradit. Ve finále budete platit déle a zaplatíte více peněz, nicméně zbavíte se problémů, které máte teď.

Konsolidovat lze přitom kdeco. Mikropůjčky, online úvěry nebo třeba kontokorentní úvěry. I ty vás mohou dostat do problémů – ačkoliv se kontokorent jeví jako bezpečný, chodit na kartě do mínusu příliš praktické není. Nejhorší je, že si na to člověk zvykne, začne chodit do mínusu každý měsíc, a pak se snadno dostane do potíží.

Konsolidaci vybírejte zodpovědně

Konsolidaci dnes nabízí spousta bankovních i nebankovních poskytovatelů. Určitě si vyberte takového, který má licenci ČNB. Nebojte se srovnávat nabídky a jděte tam, kde vám dají nejvýhodnější podmínky.

Mimochodem věděli jste, že konsolidovat jde i jednu jedinou půjčku? Jestli vám přijdou splátky příliš vysoké, úvěr si konsolidujte a budete platit méně. Pochopitelně delší dobu.

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.